IYI Parti Lideri Aksener Açiklamasi 'Biz Ittifak Sisteminden Vazgeçtik'

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, “Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Ittifak sistemini reddediyoruz. Ittifak sistemiyle yol yürümeyecegiz” dedi.

IYI Parti Lideri Aksener Açiklamasi 'Biz Ittifak Sisteminden Vazgeçtik'
Partinin Il Baskanligi tarafindan düzenlenen IYI Parti Trakya Bölge Istisare Toplantisi’na katilan IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, millet ittifakini ve CHP’yi elestirdi.

Parti olarak aldiklari karar geregi ittifak sisteminden vazgeçtiklerini açiklayan Aksener, “Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Ittifak sistemini reddediyoruz. Ittifak sistemiyle yol yürümeyecegiz. Sadece bugün degil 2028’de de kendi partimizle özü basimiza seçime girecegiz” seklinde konustu.

IYI Parti’nin seçimlere girebilmesi için CHP’den istifa edip IYI Parti’ye geçen daha sonra yeniden CHP’ye geçen 15 milletvekili konusunda da açiklamalarda bulunan Aksener, bu borcun ödendigini hatta alacakli olduklarini vurguladi.

Istanbul ve Ankara Büyüksehir Belediyeleri üzerinden gönderme yapan Aksener, “Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde görev yapan pek çok siyasetçi arkadasimiz televizyonlara çikiyorlar ve 15 milletvekili konusu söyleye söyleye geziyorlar. Bunun bir ödemesi varsa biz bunun ödemesini Istanbul ve Ankara’yi hediye ederek kendilerine ödedik. Halen alacakliyiz“ açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA