Agri'da 42 Yil Egitim Veren Ögretmen Rifat Dogan Emekli Oldu

Agri’da 42 yil boyunca egitim hizmeti veren Merkez Sehit Hikmet Koman Ilkokulu Müdürü Rifat Dogan emekli oldu. Dogan, binlerce ögrenci yetistirdigi meslegine veda ederken, “Bugün dünyaya gelsem yine ögretmen olurdum" dedi.

Agri'da 42 Yil Egitim Veren Ögretmen Rifat Dogan Emekli Oldu
Agri’da 1981 yilinda sinif ögretmenligi görevine baslayan Rifat Dogan, 42 yil boyunca çesitli okullarda hem ögretmenlik hem de idarecilik yapti. Son olarak Merkez Sehit Hikmet Koman Ilkokulu Müdürü olarak görev yapan Dogan, yas haddinden emekli oldu. Emeklilik islemlerinin tamamlanmasinin ardindan, Il Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek’i makaminda ziyaret eden Dogan, egitim camiasina yaptigi katkilardan dolayi tesekkür plaketi aldi.

Il Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek, Rifat Dogan’in egitime adanmis bir hayat yasadigini belirterek, “Bu kutsal meslege yillarca hizmet ederek, çok degerli ögrencilerin yetismesine emek vermis olan kiymetli meslektasim Rifat Dogan’a ziyareti ve emeklerinden dolayi tesekkür ederim. Ögretmenlik sabir, hosgörü ve emek isteyen, bedeli hiçbir bedel deger ile ölçülemeyecek kadar kiymetli meslek. Kendisine saglikli mutlu uzun ömürler diliyorum” dedi.

Rifat Dogan ise, ögretmenlik meslegini çok sevdigini ifade ederek, “42 yil boyunca binlerce ögrenci yetistirdim. Onlarin basarilari benim en büyük mutlulugum oldu. Ögretmenlik meslegi benim için bir tutkuydu. Bugün dünyaya gelsem yine ögretmen olurdum. Emekli oluyorum ama egitime her zaman destek vermeye devam edecegim” diye konustu.

Kaynak: İHA