Kütahya'da 'Süslü Kadinlar Bisiklet Turu' Etkinligi Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Kütahya Belediyesi ve Kütahya Evliya Çelebi Fotograf Dernegi tarafindan organize edilen ’Süslü Kadinlar Bisiklet Turu Senligi’ renkli görüntülere sahne oldu.

Kütahya'da 'Süslü Kadinlar Bisiklet Turu' Etkinligi Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Kütahya’da Süslü Kadinlar Bisiklet Turu’nun ikincisi gerçeklestirildi.

Kadinlarin bisiklet kullanimini tesvik etmek ve yollarin sadece motorlu tasitlara ait olmadigini göstermek için düzenlenen etkinlik, belediye hizmet binasi önünden basladi.

Renkli kiyafetlerini giyip, balon, çiçek ve oyuncaklarla bisikletlerini süsleyen onlarca kadin, tarihi konuklarin bulundugu Germiyan sokaga kadar pedal çevirdi. Vatandaslar tarafindan büyük ilgiyle izlenen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlik hakkinda bilgi veren Evliya Çelebi Fotograf Dernegi Baskani Emel Ogur, "Bu turu Kütahya’da ikinci kez gerçeklestiriyoruz. Geldigimiz noktadan çok mutluyuz. Etkinlikle iki temel amacimiz var. Kadinlarin bisiklet kullanmasini tesvik etmek. Onlarin herhangi bir baski altinda kalmadan günlük hayatlarinda da bisiklet kullanabilecegini göstermek istiyoruz. Bunu da önemli ölçüde gerçeklestirdik. Diger amacimiz ise yollarin sadece motorlu tasitlara ait olmadigini göstermektir" dedi.

Kaynak: İHA