Vali Tavli Açiklamasi 'Saglik Turizmindeki Yüzde 105'Lik Artis Önemli Ama Yeterli Degil'

Samsun Valisi Orhan Tavli, "Samsun’da saglik turizmi anlaminda hizmet alan hasta sayisi 2019 yilindan bugüne kadar büyük bir artis göstermis. 2019-2022 yillari arasi hasta sayisi 14 bin 509’dan 29 bin 880’e yükselmis. Yüzde 105 oranindaki bu artis ilimiz için elbette önemli bir basari ama yeterli degil” dedi.

Vali Tavli Açiklamasi 'Saglik Turizmindeki Yüzde 105'Lik Artis Önemli Ama Yeterli Degil'
Vali Orhan Tavli, Vali Yardimcisi Sevket Cinbir ile birlikte Il Saglik Müdürlügünü ziyaret ederek, yapilan çalismalar ve Samsun saglik verileri hakkinda Saglik Il Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Muhammet Ali Oruç’tan bilgi aldi. Samsun’un özellikle son yillarda tamamlanan ve yapimi devam eden büyük saglik yatirimlariyla hem bölgenin hem ülkenin önemli saglik merkezlerinden biri haline geldigini ifade eden Vali Tavli, “Saglik Kenti Samsun kavramini daha da güçlü hale getiren bu çalismalar, halen yapimi devam eden ve 2024 yilinin ilk çeyreginde hizmete girmesi planlanan 1103 yatakli Samsun Sehir Hastanesiyle daha iyi bir noktaya tasinacak. Samsun Valiligi olarak amacimiz Samsun’u her alanda bulundugu noktadan daha ileri bir noktaya tasiyabilmek. Saglik alaninda bu hedefimize ulasabilmek için Saglik Kenti Samsun’umuzu saglik turizmi alaninda da daha iyi bir noktaya tasimaliyiz. Bu nedenle saglik turizmi çalismalari Valilik olarak kendimize öncelikli hedef olarak belirledigimiz alanlardan biri. Saglik Müdürümüzden bu konuda gerekli bilgileri aldik" diye konustu.



"Amacimiz Samsun’u saglik turizmi alaninda marka kentlerden biri haline getirmek"

Samsun’da saglik turizmi anlaminda hizmet alan hasta sayisinin 2019 yilindan bugüne kadar büyük bir artis gösterdigine dikkat çeken Vali Tavli, "2019-2022 yillari arasi dönem hasta sayisi 14 bin 509’dan 29 bin 880’e yükselmis. Yüzde 105 oranindaki bu artis ilimiz için elbette önemli bir basari ama yeterli degil. Bu rakami çok daha yukarilara tasimak için ilimizdeki tüm kamu-özel saglik tesisimizle Valiligimiz koordinasyonunda ortak çalisma ve projeler hazirlamak için planlamalarimizi yapiyoruz. Amacimiz Samsun’u saglik turizmi alaninda marka kentlerden biri haline getirmek. Geçtigimiz günlerde ziyaret ettigim insaati devam eden Samsun Sehir Hastanemiz bize bu hedefe ulasmamiz için önemli bir katki saglayacak. 310 bin metrekare kapali alana sahip, bünyesinde en ileri tektik ve tedavi imkanlarinin bulunacagi hastanemizin sürecini bu yönüyle de yakindan takip ediyorum. Insallah tamamlandiginda hastanemiz hem sehrimiz hem bölgemiz hem de ülkemizin önemli saglik tesislerinden biri olarak hem halkimiza hem de çevre ülkelerden gelecek kisilere hizmet verecek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA