Köylerde Kislik Odun Hazirligi

Erzincan’da havalarin sogumasiyla birlikte kislik yakacak ihtiyaçlarini gidermeye çalisan vatandaslar, hazirliklari araliksiz sürdürüyor.

Köylerde Kislik Odun Hazirligi
Erzincan’da özellikle kirsal kesimde yasayan vatandaslar, kisi rahat geçirebilmek için hazirliklara devam ediyor. Geceleri soguk havanin hâkim oldugu son günlerde kis hazirliklarina hiz veren köy sakinleri, çetin kisa karsi önlem aliyor. Köy sakinleri, bölgede ve kentte çetin geçen kis aylarinda evlerinde isinmak için odun ve çali-çirpi toplayarak, kisa hazir girmek istiyor.

Erzincan’in Çaglayan beldesine bagli köyde ikamet eden Kenan Toprak isimli vatandas ise kis mevsimi hazirliklarini sürdürdüklerini ve topladiklari kislik odunlari kimi zaman kucaklarinda kimi zaman da traktörle evlerine getirdiklerini söyledi.



Toprak, “Kis hazirliklarimizi sürdürüyoruz. Kis hazirligi olarak gidalarin yaninda, yakacak ihtiyacini da düsünmeye basladik. Kis aylarinda genelde çali çirpi yakiyoruz. Ancak, havalarin çok soguk oldugu zamanlarda, agaç dallarindan temin ettigimiz odunlari yakiyoruz. Yakacaklari bir yerde istif ediyoruz. Eger kapali bir yerimiz yoksa disarida istifleyip, üzerini de brandayla örtüyoruz. Kis aylarinda da yakmaya basliyoruz. Odunun yaninda, çali çirpi da getiriyoruz.” diye konustu.

Kaynak: İHA