Bigali Mehmet Çavus Güresleri'nde Baspehlivan Ertugrul Dagdeviren Oldu

Biga Belediyesi tarafindan ilçenin düsman isgalinden kurtulusunun 101’inci yildönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Bigali Mehmet Çavus Yagli Pehlivan Güresleri’nde baspehlivan Ertugrul Dagdeviren oldu.

Bigali Mehmet Çavus Güresleri'nde Baspehlivan Ertugrul Dagdeviren Oldu
Biga Belediyesi tarafindan 18 Eylül Biga’nin düsman isgalinden kurtulusunun 101’inci yildönümü etkinlikleri çerçevesinde Irfan Sahin Er Meydani’nda Bigali Mehmet Çavus Yagli Pehlivan Güresleri düzenlendi.

Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan himayelerinde Güres Agasi Hasan Karabiber’in destekleriyle düzenlenen güreslerde 500 pehlivan yaristi. Türk bayragi ile er meydanina çikan pehlivanlar büyük alkis aldi. Minik, tesvik, tozkoparan, ayak, deste, küçük orta ve büyük orta, bas alti ve bas kategorilerinde gerçeklesen güreslerde 45 baspehlivan kiyasiya mücadele etti. Finalde rakibi Hamza Köseoglu’nu yenen Ertugrul Dagdeviren baspehlivan oldu. Baspehlivan Ertugrul Dagdeviren’e AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan ve Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarih Alan Baskani Ismail Kasdemir tarafindan altin kemer takdim edildi. Madalya ve kupayi da baspehlivana AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider takdim etti. Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan ve Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarih Alan Baskani Ismail Kasdemir, dereceye giren diger pehlivanlara madalya ve kupalarini takdim etti. Baskan Erdogan, ayrica dereceye giren tüm güresçilere zembil hediye etti.

Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, “Biz geçmisimizi unutmamak ve gelecek nesillere aktarmak için bu yapilan etkinlikleri kiymetli buluyoruz. Dünümüzü unutmamamiz lazim, bugünün kiymetini çok iyi anlamamiz ve anlatmamiz lazim. Onun için biz bu meydanlari emanet eden, bu güzel vatanimizi bize emanet eden tüm geçmislerimizi, sehitlerimizi rahmetle, minnetle aniyoruz. Ve gelecek nesillere de bu milli ve manevi degerlerimizi aktarmak anlaminda etkinliklerimizi coskulu bir sekilde gerçeklestiriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA