Üniversiteyi Kazandilar Ama Kayit Yaptirmadilar Açiklamasi Iste Sebepleri

YKS üniversite yerlestirme sonuçlari sonrasi henüz bir üniversiteye yerlesemeyen ögrenciler için ek tercih basvurulari 18 Eylül tarihinde son buluyor. Ek kontenjanlar kilavuzunu göre lisans bölümlerinde yaklasik 49 bin 500, önlisans programlarinda ise yaklasik 100 bin 800 kontenjan boslugu bulunuyor. Tercih Danismani H. Nilgün Akçay, aday ögrencilerin herhangi bir programa yerlesme hakki kazandigini halde kayit yaptirmadigini belirterek, sebepleri hakkinda konustu.

Üniversiteyi Kazandilar Ama Kayit Yaptirmadilar Açiklamasi Iste Sebepleri
Ek tercih basvurulari 18 Eylül’de son buluyor. Tercih Danismani H. Nilgün Akçay, aday ögrencilerin herhangi bir programa yerlesme hakki kazandigini halde kayit yaptirmadigini belirtti.

Akçay, “Her yil oldugu gibi bu yilda ben tercihte bulunayim nasil olsa gelmez diyen aday sayisi oldukça fazla. Bu durumda kazanan fakat kayit yaptirmayan aday ögrenciler ise önümüzdeki yil kendileri için ortaögretim basari puani hesaplandiginda kesintiye ugrayacagini bilmemeleri” dedi.



“Adaylar programlarin is sahasi ile ilgili yeterli bilgiye sahip degil”

Aday ögrencilerin, devlet üniversitesi ve vakif üniversitesi ayrimini yapamadigini ifade eden Izmir Kavram Meslek Yüksekokulu Tercih Danismani H. Nilgün Akçay, “Kilavuzu incelemeden yapilan tercihler aday ögrencileri ve ailelerini de zor durumda birakiyor. Adaylar tercih yapilan bölüm ve programlarin is sahasi ile ilgili yeterli bilgiye sahip degil. Tercih sonrasi yerlestikten sonra alanla ilgili yapilan arastirmalar, mezun olduktan sonra is kaygisina girmeleri kazanan ögrencilerin kayit yapmamalari için etken olusturuyor” seklinde konustu.



“Uzmanlarin görüslerini alin”

Ek tercih sürecinin bu yil üniversite ögrencisi olmak için son sans oldugunu hatirlatan Akçay, “Tercih süreci arastirilarak ve uzmanlarin görüsleri alinarak yapilmasi gereken bir süreçtir. Ek tercih döneminde tercih hakki olan aday ögrencilerin bahsettigim hatalari yapmadan saglikli tercihler yapmalarini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA