Türkiye Diyanet Vakfi Fas Ve Libya Için Yardim Kampanyasi Baslatti

Türkiye Diyanet Vakfi, Fas’ta ve Libya’da meydana gelen afetlerin yaralarini sarmak için “Simdi Kardeslerimizin Yanindayiz” sloganiyla bir yardim kampanyasi baslatti.

Türkiye Diyanet Vakfi Fas Ve Libya Için Yardim Kampanyasi Baslatti
Türkiye Diyanet Vakfi Genel Müdürü Izani Turan, yaptigi açiklamada Fas ve Libya’nin zor zamaninda yaninda olmak için kampanya baslattiklarini söyledi.

Iki ülkenin, Kahramanmaras merkezli depremlerde kampanya baslattigini hatirlatan Turan, “Biz de onlarin bu zor günlerinde alicenap milletimizin destekleriyle yaninda olacagiz. Iki ülkeye insani yardim ulastirmak için kampanya baslattik” dedi.



“Zorluklarin üstesinden el ele vererek gelecegiz”

Gayrisafi milli hasilaya oranla dünyada en çok insani yardim saglayan ülkenin Türkiye, sivil toplum kurulusunun ise Türkiye Diyanet Vakfi oldugunu kaydeden Turan, “Bizi biz yapan en önemli özelliklerimizden birisi süphesiz yardimlasma ve dayanisma duygusunun hep zirvede olmasidir. Kahramanmaras ve Hatay merkezli depremlerde el ele vererek yaralari sarmaya çalistik. Kardes ülkelerin karsi karsiya kaldigi bu zorlugun da üstesinden el ele vererek gelecegiz insallah. Magdurun, darda kalmisin yaninda olan ülkemiz ve Vakfimiz yine kardeslerinin yaninda olacaktir” diye konustu.

Fas ve Libya’da acil insani yardim ihtiyacinin oldugunu vurgulayan Turan, “Geçtigimiz Subat ayinda meydana gelen ‘asrin felaketi’ sonrasi ülkemize birçok dost ve kardes ülkeden yardimlar ulasmisti. Fasli ve Libyali kardeslerimiz de yardimlariyla bu süreçte yanimizda oldular. Simdi kardeslerimiz zor durumda, yolumuzu gözlüyorlar. Fas’ta ve Libya’da gerçeklesen afetler milyonlarca kardesimizi olumsuz etkiledi. Deprem ve sel nedeniyle milyonlarca kardesimizin yardima ihtiyaci var. Evlerini, yurtlarini kaybeden kardeslerimiz ayni zamanda açlik ve susuzlukla da karsi karsiya. Acil olarak gida, su, saglik ve barinma malzemelerine ihtiyaçlari var. Milletimizin destekleriyle depremden ve selden etkilenenlerin yaralarini saracagiz” dedi.

Turan, kampanyaya destek olmak isteyen hayirseverlerin “DEPREM” veya “SEL” yazip 5601’e SMS göndererek 25 lira destek verebilecegini ya da bagis.tdv.org adresinden online bagis yapabilecegini aktardi.
Kaynak: İHA