Sivas'in Egitim Altyapisi Güçleniyor

Sivas’ta egitim altyapisinin güçlendirilmesi yönünde yapilan çalismalar araliksiz sürüyor. Merkeze bagli köylerde okullarin fiziki sartlari modern hale getiriliyor.

Sivas'in Egitim Altyapisi Güçleniyor
Sivas Valisi Yilmaz Simsek, merkeze bagli Kurtlapa, Yakupoglan ve Yusufoglan köylerinde yapimi tamamlanan yeni okul binalarini inceledi. Vali Yilmaz Simsek, ilk olarak merkeze bagli Kurtlapa köyünde yapimi tamamlanan 12 sinifli Kurtlapa ilkokulunu ziyaret etti. Okulun genel durumu hakkinda yetkililerden bilgi alan Vali Simsek, daha sonra siniflari gezerek ögrencilerle bir süre sohbet etti. Ögrencilere derslerinde basari temennisinde bulunan Vali Simsek, Sivas’ta egitim altyapisinin güçlendirilmesi yönünde çalismalarin devam ettigini ifade ederek, yeni okulun hayirli ugurlu olmasini diledi.

Yakupoglan’da 16 sinifli okul, Kasim ayinda egitim-ögretime açilacak

Kurtlapa köyünün ardindan Yakupoglan köyüne geçen Vali Simsek, Il Özel Idaresi tarafindan yapimi tamamlanma asamasina gelen 16 sinifli okul insaatini gezdi. Okul insaatinin genel durumu hakkinda yetkililerden bilgi alan Vali Simsek, Kasim ayinin basinda egitim-ögretime açilmasi planlanan okulda yaklasik 330 ögrencinin egitim alacagini dile getirdi.

Vali Simsek, "Maksadimiz her bölgede oldugu gibi köylerimizde de egitim altyapisini güçlendirmek, kaliteyi artirmaktir. Bu okulumuzda anaokulu, ilkokul ve ortaokul olacak. Okulun yapilmasinda emegi geçenlere tesekkür ediyor, köyümüze hayirli ugurlu olmasini diliyorum" dedi.



Okul insaati incelemelerine Yildizeli Yusufoglan köyü ile devam eden Vali Yilmaz Simsek, yapimi tamamlanan 4 sinifli Yildizeli Yusufoglan ilkokuluna da ugradi. Yüklenici firma yetkililerinden okulun genel durumu hakkinda bilgi alan Vali Simsek, okulun yapilmasinda emegi geçenleri tebrik etti.
Kaynak: İHA