Istanbul'da Telefon Dolandiricilarina Yönelik Operasyonun Detaylari Ortaya Çikti

Kendilerini polis ya da savci olarak tanitarak, cep telefonundan ulastiklari sahislari 10 milyon TL dolandiran 9 kisilik sebeke Istanbul düzenlenen operasyonla çökertilmisti. Operasyonunun detaylari ortaya çikarken, kurbanlarinin çocugunun yabanci uyruklu oldugu belirlendi. Öte yandan dolandiricilara inananlarin parayi teslim ettikleri anlar kameraya yansidi.

Istanbul ve Balikesir’de birçok sahsi dolandiran sebekenin, telefonla irtibat kurduklari kisileri, kendilerini polis ya da savci olarak tanitarak tehdit yoluyla para isteyerek ya da sahislarin sim kartlarini kopyalayarak mobil bankacilik üzerinden kendi hesaplarina para aktardiklari tespit edildi. Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri Bakirköy’de düzenlendikleri operasyonla Eren K.(29), Sükrü Ö.(30), Vedat Yahya G.(36), Ömer C.(37), Mazlum Y.(29), Mehmet K.(44), Firat F.(31), Akin G.(30), Nurettin Y.’yi (40) gözaltina aldi. Süphelilerle birlikte 252 bin lira para ele geçirildi. Emniyetteki islemlerinin ardindan mahkemeye sevk edilen sahislardan Eren K., Sükrü Ö. (30), Ömer C., Mazlum Y., Mehmet K. ve Nurettin Y. mahkemece tutuklanirken, süphelilerden Vedat Yahya G., Firat F. ve Akin G. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Operasyonun detaylari ortaya çikti

Dolandiricilar 31 Agustos’ta Bayrampasa’da yasayan yabanci uyruklu M.A.J.’yi arayarak kendisini polis savci alarak tanitan hakkinda terörden sorusturmasi oldugunu ve paralarin güvende olmasi gerektigini söyleyerek kandirdi. Gelen telefona inanan M.A.J, 1.5 milyon nakit parayi bir posete koyarak dolandiricilara elden teslim etti.

6 Eylül’de Beylikdüzü’nde gerçeklesen baska bir olayda ise yine yabanci uyruklu A.M.I’yi arayan bir dolandirici, kendisini polis olarak tanitarak ayni yöntemle kurbanini kandirdi. Dolandiricilara inanan A.M.I., 300 bin dolari bir çantaya koyup kapiya gelen sahsa teslim etti.

Kadiköy’de 11 Eylül günü meydana gelen baska bir olayda ise Kadiköy’de yasayan yabanci uyruklu L.B.M.’yi arayarak kendisini savci olarak tanitarak adinin teröre karistigi söyledi.

Talimatlara uyan L.B.M evdeki 500 bin lirayi dolandiricilara teslim etti.

Dolandiricilar Balikesir’in Ayvalik ilçesinde yasayan I.K.’yi arayip adini teröre karistigini söyleyerek kandirdi. I.K dolandiricilar yönlendirmesi ile 132 bin 500 TL’yi banka hesaplarina yatirdi.
Kaynak: İHA