Istanbul'da Silah Atölyelerine Operasyon Açiklamasi Çok Sayida Silah Ve 2 Bini Askin Silah Üretecek Parça Ele Geçirildi

Istanbul’da yasadisi silah atölyelerine yapilan operasyonlarda uzun namlulu tüfek, çok sayida tabancanin yani sira 2 bin tabanca imal edecek silah gövdesi ve sürgüsü ile çok sayida namlu ve tetik tertibatlari ele geçirildi. Düzenlenen operasyonda olayla baglantili 10 süpheli yakalandi.

Istanbul'da Silah Atölyelerine Operasyon Açiklamasi Çok Sayida Silah Ve 2 Bini Askin Silah Üretecek Parça Ele Geçirildi
Istanbul Emniyet Müdürlügüne bagli Organize Suçlarla Mücadele Subesi ekipleri, kentte silah imalati, ticareti ve kaçakçiligi yapan, suç örgütlerine silah temin eden kisilere yönelik genis çapli çalisma gerçeklestirdi. Eylül ayi içerisinde yürütülen sorusturma çerçevesinde bazi adreslerde yasa disi silah imalati yapildigi bilgisine ulasildi. Yapilan teknik ve fiziki takibin ardindan, aralarindaki hiyerarsik yapinin ortaya konulabilmesi, etkinlik alanlarinin ve suç faaliyetlerinin tespit edilebilmesi için Kagithane, Ümraniye, Eyüpsultan ve Zeytinburnu ilçelerinde belirlenen adreslere yönelik es zamanli operasyonlar düzenlendi.

Baskinlarda 10 süpheli yakalanarak gözaltina alindi.

Çesitli suç örgütlerine uzun namlulu silahlari temin eden, ayrica silah imalati, ticareti ve sevkiyati yapan süphelilerin isyeri, ev ve araçlarinda aramalar yapildi. Bir yasadisi silah atölyesinin de aralarinda oldugu incelemelerde, 2 uzun namlulu vahim tüfek, seri atis özelligine sahip 4’ü otomatik, 51 normal olmak üzere 55 silah ve bu silahlara ait sarjörler, takriben 2 bin tane silah imalatina yetecek silah gövdesi ve sürgüsü, yiv ve seti açilmis namlu, tetik tertibati, pim, icra yayi, mil çikarici olmak üzere çok sayida parçasi ele geçirildi. Ayrica ayni aramalarda kurusikidan çevrilmis 3 silah, 25 silah sarjörü ve 227 mermi, 30 kurusiki tabanca, bu silahlara ait 29 sarjör ve söz konusu suçlardan elde edildigi degerlendirilen 2 bin dolar para ele geçirildi.

Operasyon kapsaminda yakalanan süphelilerden N.K. ve A.Ç. isimli kisiler hakkinda adli kontrol hükümleri uygulandi. A.K., N.T. ve G.Ö. adli zanlilar sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu. Yakalananlardan V.S., E.C., M.A., S.Y., ve T.D. adli 5 süpheli ise islemlerinin tamamlanmasinin ardindan bu sabah adliyeye sevk oldu.
Kaynak: İHA