Hobi Olarak Basladigi Isini Simdi Dünyaya Pazarliyor

Yillar önce hobi olarak basladigi tas toplama ve isleme sanatini ticarete döken Mustafa Kemal Koca, hobisini ve sevdasini ticarete dönüstürüp, degerli taslari dünyanin farkli ülkelerine pazarliyor.

Hobi Olarak Basladigi Isini Simdi Dünyaya Pazarliyor
Yillar önce buldugu bir degerli tas sonrasi kendisine bir hobi edinen Mustafa Kemal Koca, daha sonra tasçiligi bilimsel olarak sorgulamaya ve taslarin insanlar üzerindeki etkilerini bilimsel olarak arastirmaya basladi.

Bilimsel arastirmalari sonucu buldugu taslarin insan psikolojisi ve sagligi açisindan faydasinin bulundugunu ögrenen Koca, hobisini ticarete dönüstürüp, il il gezerek buldugu degerli taslari isleyerek bu alanda ticarete basladi.

Çikarttiklari taslari e-ticaret yöntemi ile satmaya baslayan Koca, bu taslari özellikle yurtdisina pazarlarken, taslari satin alan kisilerin yüzde 90’inin enerjisine ve sifasina inandiklari için aldiklarini ifade etti.

“Dünyanin her tarafina gönderiyoruz”

Türkiye’nin her tarafinda degerli taslarin pesinde kostuklarini ifade eden Koca, “Aslinda çocukluktan baslayan bir merakti ama ilk basladigi yer polis memuru iken doguda görev yaptigimda Mardin’de oldu. Orada arastirdigimiz taslar bizi buraya kadar getirdi. Kahramanmaras’a da geldigimde de volkanik bacalarda yaptigim arastirmalarda buldugum tasi kirdigimda içinden çikan kristaller ve o açiga çikan enerji bizi bizden aldi. Biz tek bir tasla basladik sonra su an yurtdisina dünyanin her yerine tas göndermeye basladik. Islenmis ya da ham halde taslari dünyanin her tarafina gönderiyoruz ve dünyanin her yerinden bize gelen taslar var” dedi.

“Kahramanmaras jeolojik olarak zengin bir il”

Kahramanmaras’in taslari, tas camiasinda konusulur durumda oldugunu dile getiren Koca, “Kahramanmaras jeolojik olarak da gemolojik da çok zengin bir ilimiz. Fakat bilinmeyen bir tarafi var ki gemolojik olarak çok degerli taslar var. Bunlardan birincisi granattir ve dünyanin pek çok kültüründe bunun enerjisinin çok yüksek oldugu için tercih edilir ve kullanilan bir tastir. Bu tasin Kahramanmaras’ta çok büyük rezervi vardir ve ayni zamanda Kahramanmaras’ta genç dönem yakutlar var. Bunlar da enerji ve sifa olarak çok tercih edilir çünkü tam olgunlasmis gem kalitesi yüksek yakutlar oldukça pahali oldugu için Kahramanmaras’taki genç dönem yakutlar fiyat ve isleme açisindan daha kolay oldugu için çok tercih edilir. Genç dönem amatistler var, çokça sulu jeotlar var, kristal kuartzlar var. Bunlar bizim tespit ettiklerimiz ama yeni tespit ettiklerimiz baklava desenli aragonit tasi var, bunlar da çok önemli ve çok özel. Ama Kahramanmaras bu anlamda bilinmiyor” diye konustu.

“Taslarin frekansi ve enerjileri çok önemli”

Bilimde ve dinde taslarin faydalarina ve sifalarina yönelik bilgiler var oldugunu söyleyen Koca, “Insanlarin yüzde 95’i dünyada ve ülkemizde tasi enerji ve sifasi için aliyorlar. Bu ilaç tavsiyesi degildir, biz kadimdeki kullanimi ve bugünümüzdeki kadim toplumlardaki kullanima bakarak yazili olan Osmanli’da 83’e yakin taslarin enerji ve sifasi ile ilgili yazili eserler var, iste Ibn-i Sina ve Zekeriya Razi’nin eserlerine yer verilen bilgiler var. Biz bunlara dayanaraktan taslarin içerisindeki mineral yapisi ve bugün modern eczacilikta nerede kullaniliyor ve günümüzdeki o uyusmayi arastirdik. Bunlarla ilgili doktor tedavisine ek olarak verdigimiz taslar var. Ben bir egzama hastasiydim, uzun süre geçmeyen bir egzamam vardi ve buna ek olarak kendimde kullandim çünkü bilgisi vardi. Bu hastalik geçti mi, geçmedi ama çok rahatlatti. Özellikle psikolojik olarak sikintiya düsmüs çok insan var aslinda bu insanlarin kullandigi taslar bu kisinin o psikolojik rahatsizliginin zihin alaninda oldugu obsesyon oldugu, aslinda hepsinin kafasinda oldugunun farkina varmasina vesile oluyor. Taslarin buradaki frekans ve enerjileri çok önemli tabi ki yine bunu psikologlar esliginde yapiyoruz tek basimiza yapmiyoruz. Çünkü bir doktor degiliz, verdiklerimiz de ilaç degil. Ama elde ettigimiz basarilara yüzde ile bakilirsa, bunlarin doktorlar ve akademisyenler tarafindan da arastirilmasi gerek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA