Eskisehir'de Sucul Istilaci Türler Ve Hayalet Av Araçlari Farkindalik Etkinlikleri Yapildi

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi’nde ‘Sucul Istilaci Türler ve Hayalet Av Araçlari Farkindalik Etkinlikleri’ toplantisi yapildi.

Eskisehir'de Sucul Istilaci Türler Ve Hayalet Av Araçlari Farkindalik Etkinlikleri Yapildi
Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Tarim ve Orman Bakanligi Balikçilik ve Su Ürünleri Genel Müdürlügü ortakliginda düzenlenen “Sucul Istilaci Türler ve Hayalet Av Araçlari Farkindalik Etkinlikleri” toplantisi Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdür Yardimcisi Kemal Çevik’in açilis konusmasiyla baslayan farkindalik toplantisinda Prof. Dr. Özgür Emiroglu Eskisehir Iç Sularinda Bulunan Istilaci Türler, Istilaci Türlerin Dogal Yasama Olumsuz Etkileri ve Istilaci Türlerle Mücadele Yöntemleri hakkinda; Doç. Dr. Sadi Aksu Hayalet Avcilik ve Zararlari, Hayalet Av Araçlari ve Hayalet Avcilikla Mücadele Yöntemleri hakkinda; Biyoçesitlilik ve Çevre Koordinatörü Derya Özcan ise Sucul Istilaci Türler ve Hayalet Avcilikla Mücadele konusunda Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan yapilan çalismalar, mevzuat hükümleri ve yasal düzenlemeler hakkinda sunumlar yapti.

Istilaci türlerin zararlari ve mücadele yöntemleri ile sucul hayati tehlikeye atan hayalet avcilik ve hayalet av araçlari hakkinda vatandaslarin, özellikle amatör ve ticari balikçilarin farkindaligini arttirmak amaciyla düzenlenen toplantiya Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdür Yardimcisi Kemal Çevik, Balikçilik ve Su Ürünleri Genel Müdürlügü Biyoçesitlilik ve Çevre Koordinatörü Derya Özcan, Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Emiroglu, Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Sadi Aksu, Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü Hayvan Sagligi Yetistiriciligi ve Su Ürünleri Sube Müdürü Zekeriya Ar, teknik personel, amatör ve ticari balikçilar, balikçi dernekleri ve ilgili kuruluslarin üyeleri katildi.

Balikçilarin bilgilendirildigi ve tüm katilimcilar tarafindan ilgiyle izlenen farkindalik toplantisi soru cevap kismindan sonra sona erdi.
Kaynak: İHA