Depremde Kaybettigi Çocuklarinin Egitim Gördügü Ana Sinifini Yeniletti

Adana’da depremde yikilarak 82 kisiye mezar olan sitede esi ve iki oglunu kaybeden Ibrahim Akça, ogullarinin okul öncesi egitim aldigi sinifi bastan sona yeniletti. Sinifa ’Mehmet-Metehan Akça’ ismi verildi.

Depremde Kaybettigi Çocuklarinin Egitim Gördügü Ana Sinifini Yeniletti
Kahramanmaras merkezli depremlerde Adana’nin merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi’ndeki Ihsan Bayram Sitesi’nin C Blogu yikilarak yerle bir oldu. Binanin enkazinda 82 kisinin cansiz bedenine ulasilirken, sadece 6 kisi sag olarak kurtarilabildi. Emine Akça (32) da ogullari Metehan (4) ve Mehmet (7) ile birlikte hayatini kaybetti.

Kendi elleriyle topraga verdi

Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü’ne bagli Hirsizlik ve Yankesicilik Büro Amirligi’nde görevli olan Ibrahim Akça (33), komiserlik egitimi için Ankara’da oldugundan depremden kurtuldu. Hayat arkadasi ve çocuklarini kendi elleriyle topraga veren Akça, acisini da umuda dönüstürdü. Ibrahim Akça, çocuklarinin okul öncesi egitim aldigi okula anlamli bir yardimda bulundu. Ibrahim Akça, merkez Seyhan ilçesine bagli Kuruköprü Mahallesi’nde yer alan ‘Nuri ve Zekiye Has Ortaokulu’nun ana sinifini bastan sona yenileterek, tüm masraflari kendisi üstlendi. Okul Müdürü Adem Ünsal da acili babayi daha önce çocuklarinin egitim aldigi sinifa davet edip, tesekkür plaketi sundu. Sinifa ’Mehmet-Metehan Akça’ ismi verilirken, o anlara tanik olanlar gözyasina hakim olamadi.
Kaynak: İHA