Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Yesil Ve Daha Yesil Bir Kayseri Için Çalisiyoruz'

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar; ilçe belediyeler ölçeginde Türkiye’nin en gelismis fidanlikta yetistirilen çesitli bitkileri inceledi. Agaç dikim sezonuyla birlikte yine on binlerce agaci toprakla bulusturacaklarini belirten Baskan Çolakbayrakdar, “Amacimiz, Kocasinan’i ve Kayseri’yi daha güzel ve daha yesil bir hale getirmektir” dedi.

Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Yesil Ve Daha Yesil Bir Kayseri Için Çalisiyoruz'
Oruçreis Mahallesi’ndeki Park ve Bahçeler Müdürlügüne bagli fidanligi gezip, Kayseri iklimine uygun yetistirilen agaçlari inceleyen Baskan Çolakbayrakdar, üretim ve bakim çalismalari hakkinda yetkililerden bilgi aldi. Daha yesil Kayseri için çalismalarin araliksiz devam ettigini vurgulayan Baskan Çolakbayrakdar; “Kocasinan Belediyesi’nin fidanliginda bulunan ve 5-6 yildir emek verdigimiz agaçlari, önümüzdeki günlerde toprakla bulusturacagiz. Mevsim itibariyle 100’e yakin parkimiz ve Millet Bahçesi’nde yapacagimiz agaç dikme etkinligiyle buradaki agaçlari dikecegiz. Kayseri’mizin ve Kocasinan’imizin her bir kösesinde yeni agaçlar, yeni paklar ve yeni yasam alanlariyla yemyesil bir Kayseri için yogun gayret ediyoruz. Akçaagaç, akasya, disbudak ve çali grubu gibi onlarca çesit agaç ile birlikte 15-20 yas araliginda bulunan agaçlari ile çesitli meyve agaçlarini da dikiyoruz. Özellikle meyve bahçemiz ve yeni meyve bahçeler için dikecegimiz agaçlar, burada büyümeye devam ediyor. Fidanliklarimizda yetistirdigimiz bitkilerle hem Kayseri hem de Türkiye ekonomisine büyük katki sagliyoruz. Yesil ve daha yesil bir Kayseri için durmadan çalismaya devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.

Baskan Çolakbayrakdar, Kayseri’nin yesillendirilmesi ve estetik güzelliginin artmasi için çalismalarin artarak, devam edecegini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA