Baskan Büyükkiliç, 60 Milyon TL'lik Yolda Incelemelerde Bulundu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Turkovac’in mucidi bilim insani Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’nin ismini tasiyacak Zümrüt Mahallesi’ndeki yol yapim çalismalarini inceledi.

Baskan Büyükkiliç, 60 Milyon TL'lik Yolda Incelemelerde Bulundu
Kent merkezi ve kirsalda ulasim konforunu arttiracak projelere imza atan büyüksehir belediyesi, altyapisi ve bisiklet yollari ile konforlu ulasim imkâni sunan yeni ana arterleri hizmete sunmaya devam ediyor. Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Kocasinan Bulvari’ni Kayseri Havalimani yoluna baglayacak olan, Yakut, Zümrüt ve Saraybosna Mahalleleri içerisinden geçen Akmescit Caddesi ve Prof. Dr. Aykut Özdarendeli Caddesi olarak adlandirilan, 60 milyon TL maliyetle projelendirilen yolda çalismalarina devam ediyor. Bu çerçevede sürdürülen çalismalari yakindan takip eden Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç; Kocasinan Bulvari’ni havalimanina baglayacak olan ana arter niteligindeki, Turkovac’i gelistiren Erciyes Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’nin ismini tasiyacak yolda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldi. Baskan Büyükkiliç’a incelemeleri esnasinda Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Hasdal ile daire baskanlari ve yüklenici firma yetkilileri eslik etti. Prof. Dr. Aykut Özdarendeli Bulvari’nda incelemeleri esnasinda açiklamalarda bulunan Baskan Büyükkiliç; “Sosyal donatilariyla, yesil alaniyla, çevre düzenleriyle güzel bir semt ortaya çikti. Bu semti süsleyen de güzel bir ana arter hayata geçirilmis oldu. Dün itibariyle havaalaninin hemen yani basindan Mimar Sinan Kavsagi’na kadar 6 kilometrelik bir ana arterimizin çalismalarindan söz etmistik. Bugün o ana artere baglanan Kocasinan Bulvari’ndan baslamak suretiyle Bekir Yildiz Bulvari’ni da geçerek havaalani yoluna baglanan 5 kilometrelik bir ana arteri hayata geçirmis olacagiz. Yüklenici firmamiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

Büyükkiliç, yol yapim çalismalarinin süreçleri hakkinda da hatirlatmalarda bulunarak, “Kullanima açildi, asfalti yapildi, çizgileri çekildi, altyapisi tamamlandi. Bir yolun yapilmasi sadece üzerindeki asfalttan ibaret degil. KASKI ile ilgili olan altyapi boyutu, elektrik sirketimizin yer altina kablolari alip altyapiyi olusturmasi, telekomun yaptigi çalismalar, peyzaj çalismalari derken en önemlisi kamulastirma. Kamulastirmayla ilgili vatandasi incitmeden, gönlünde yer ederek, magdur etmeden yolumuzun üstündeki eski yapilari giderme yönündeki çalismalarimiz, onu da tamamladik. Sonrasinda üzerindeki asfaltla ilgili çalismalari bitirdik” ifadelerinde bulundu.

Yeni yapilan yollarda bisiklet yoluna mutlaka yer verilmesine özel önem veren Baskan Büyükkiliç; “Tüm bunlarin yaninda bisiklet yolunu da bu isin olmazsa olmazi olarak her zaman ilave ediyoruz ve yaya kaldirimi yani basinda bisiklet yolunu ekliyoruz. Çünkü Kayseri’mizin yapisi bisiklet yoluna çok uygun. Bisiklet sehri olmasi yönünde gayret gösteriyoruz” dedi.

Büyükkiliç, kaldirimlara dikilen agaçlarin yaya kullanimi açisindan ve kaldirimlarin kullanim ömrü açisindan sorun olusturduguna dikkat çekerek, “Agaçlari orta refüje dikiyoruz ve böylece estetigini de konforunu da saglayarak yolun bozulmasini, kaldirimin bozulmasini önlemis oluyoruz. Bunlarin hepsi bir deneyimin sonunda ortaya çikmis olan güzellikler. Kayseri’mize yakisiyor. Kayseri ulasimin en rahat oldugu, hizmetin en güzel verildigi, uyum kültürü ile huzur sehri Kayseri. Kayseri’mizi çok seviyoruz, ekibimize tesekkür ediyoruz. Sag olun, var olun” seklinde konustu.

Bulvar çevresinde faaliyet gösteren esnaflari da ziyaret eden Baskan Büyükkiliç, vatandaslar ve esnaflarla sohbet ederek hayirli isler temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA