Adiyaman'da 1. Sinifa Baslayan 12 Bin Ögrencinin Çanta Ve Kirtasiye Setleri Sultangazi Belediyesi'nden

Sultangazi Belediyesi, 6 Subat’ta “Asrin Felaketi” olarak adlandirilan Kahramanmaras merkezli depremde büyük zarar gören Adiyaman’da hayatin normallesmesi adina destegini araliksiz sürdürüyor. Belediye ekipleri, depremzede ailelerin ekonomik yükünü hafifletmek amaciyla il genelinde birinci sinifa baslayan 12 bin ögrenciye, okul çantasi ve kirtasiye malzemeleri yardimi yapti. Adiyaman’da birinci sinif ögrencileriyle bulusan Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun da, miniklerin heyecanina ortak oldu.

Adiyaman'da 1. Sinifa Baslayan 12 Bin Ögrencinin Çanta Ve Kirtasiye Setleri Sultangazi Belediyesi'nden
6 Subat’ta yasanan asrin felaketinden itibaren deprem bölgesine bir çok alanda destek olan Sultangazi Belediyesi, bu kez okullarin açilmasiyla birlikte depremzede ailelerin ekonomik yükünü hafifletmek ve çocuklarin okula motive olmasini saglamak adina harekete geçti. 2023-2024 Egitim Ögretim Dönemi’nde Adiyaman genelinde okula yeni baslayan 12 bin 1’inci sinif ögrencisine çanta ve kirtasiye seti dagitildi. Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun ve esi Tuba Dursun, Adiyaman merkezdeki Ögretmenim Ilkokulu’nda Adiyaman Valisi Dr. Osman Varol, AK Parti Milletvekili Resul Kurt, Adiyaman Belediye Baskani Süleyman Kilinç ile birlikte 1. sinifa baslayan ögrencilerin sevinci ve heyecanina ortak oldu. Ögrencilerle yakindan ilgilenen Baskan Dursun, ögrencilere çanta ve beslenme çantasi ile birlikte içerisinde abaküs, kalemtras, silgi, 12’li kuru boya kalemi, güzel yazi defteri, çizgili defter, kareli defter, resim defteri, kirmizi kalem, kursun kalem, cetvel ve kalemlik bulunan kirtasiye seti hediye etti.

“Çocuklarimizin sevincine ortak olmak, neselendiklerini görmek bizleri de mutlu ediyor”

Ailelerin yükünü bir nebze hafifletebilmek için çalistiklarini belirten Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “Sultangazi Belediyesi olarak, deprem bölgesindeki çocuklarimizi kendi çocuklarimizdan ayirmiyor; hayata yeniden güler yüzle bakmalarini istiyoruz. Zor zamanlardan güçlenerek çikmalari için her alanda desteklemeye devam ediyoruz. Okullarimiz açilirken ögrencilerimizin, her egitim döneminde basta kirtasiye olmak üzere birçok ihtiyaci oluyor. Bu sene deprem bölgesindeki 12 bin ilkokul birinci sinif ögrencimizin kirtasiye malzemelerini, çantalarini, kalemliklerini, içerisindeki defterlerini, boyama kitabini ve ihtiyaci olabilecek malzemelerini veriyoruz. Deprem bölgesindeki ögrencilerimizin kirtasiye malzemelerini saglayarak ailelerinin yükünü azaltmak istiyoruz. Çocuklarimizin eksiksiz bir sekilde okullarina giderek, basarili olmalari için elimizden gelen katkiyi sunmaya çalisiyoruz. Bu çocuklarimizin sevincine ortak olmak, neselendiklerini görmek bizleri de mutlu ediyor” dedi.

“Tüm imkanlarimizi seferber ettik”

Sultangazi Belediyesi olarak ilk günden bu yana deprem bölgesine yardim ve destek için harekete geçtiklerini belirten Baskan Dursun, “Depremin en zor günlerinde bölgede yasayan kardeslerimize karsi üzerimize düsen sorumlulugu yerine getirmek için tüm imkanlarimizi seferber ettik. Deprem haberini alir almaz arama kurtarma ekibimiz SAK-E hemen afet bölgesine intikal etti. Enkaz altindan pek çok insani çikaran ekiplerimizin olaganüstü çalismalari sayesinde aileler birbirine kavustu. 18 milyondan fazla yasam malzemesini içeren yüzlerce tiri depremden etkilenen illerimize ulastirdik. Sicak yemek ihtiyacini karsilamak için mobil asevi ve günde 10 bin taze ekmek üretilen seyyar firinin kurulumunu gerçeklestirdik. Adiyaman’da evleri yikilan depremzede kardeslerimize barinma imkani saglamak için içerisinde WC, dus kabinleri, çocuk parki, ücretsiz WI Fi hizmeti, çamasirhane ve yemekhanesi de bulunan 2000 kisilik Sultangazi Belediyesi Konteyner Yasam Alani’ni olusturduk. Burada bir saglik alani, çocuklarimiz için psikolojik danismanlik hizmeti birimi ile bir çocuk parkini hizmete aldik. Daha sonraki süreçte de insanlarimizin hayata daha iyi tutunmasi için çesitli vesilelerle gerekli destegi verdik ve vermeye devam ediyoruz” diye konustu.

“Deprem bölgesindeki kardeslerimizin yanlarinda olmaya devam edecegiz”

Deprem bölgesine bundan sonra da ihtiyaç duyulan her durumda destek olmaya devam edeceklerini belirten Baskan Dursun, “Asrin felaketi diye adlandirilan büyük bir deprem yasandi bu bölgede. O yüzden buradaki kardeslerimize destek olmak bizim boynumuzun borcu. Ihtiyaç duyduklari her an yanlarinda olacagiz. Bugün kirtasiye malzemeleri dagitimi vesilesiyle çocuklarimizin yüzündeki heyecani ve mutlulugu görmek bizim için en büyük mükafat. Bundan sonra da deprem bölgesindeki kardeslerimizin yanlarinda olmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA