Vali Açikladi Açiklamasi 'Deprem Yönetmeliginden Geçmeyen 250 Okula Çocuklarimizi Sokmamisiz'

Tekirdag’da yeni egitim ögretim yilinin baslangicina katilan Tekirdag Valisi Recep Soytürk, “Okullarla ilgili deprem yönetmeligine bir uygunluk testi yapilmis. Bundan geçemeyen 250 okula çocuklarimizi sokmamisiz” diyerek kent genelindeki egitim sikintisinin bir nedenini de sanayiye bagli olarak yogun göçün yasanmasi olarak açikladi.

Vali Açikladi Açiklamasi 'Deprem Yönetmeliginden Geçmeyen 250 Okula Çocuklarimizi Sokmamisiz'
Tüm yurtta oldugu gibi Tekirdag’da da 2023-2024 Egitim - Ögretim döneminin baslangici için deprem güçlendirmesi yapilan Süleymanpasa Ilkokulunda açilis programi düzenlendi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasi ile baslayan açilis program, ögrencilerin çesitli siirler okumasi ve folklor ekibinin oyunlari ile devam etti.

Tekirdag Vali Recep Soytürk yaptigi açiklamada, “Bugün 208 bin ögrenci ilimizde yeni bir heyecanla ders basi yapiyor. Onlarin heyecanini yürekten paylasiyoruz. Onlara basarilar diliyoruz. Yaklasik 3 haftadir Tekirdag’dayim. 3 haftadir Tekirdag’in egitim sorunlarini arastiriyorum. Çözüm önerileriyle ilgili degerlendirmeler yapiyoruz. Gördügümüz o ki aslinda çok güzel bir uygulama yapilmis. Okullarla ilgili deprem yönetmeligine bir uygunluk testi yapilmis. Bundan geçemeyen 250 okula çocuklarimizi sokmamisiz. Dogru bir hareket. Bunun sonucunda bir kismi güçlendirme çalismasi baslatmis, bir kismi yeniden yapilmaya baslanmis. Bir kismi bitmis devam eden çalismalar var. Gittim gördüm yerinde inceledim. Bir kismi proje asamasinda. Bir kismi ihale asamasinda. Bize düsen bunlari en kisa süre içerisinde bitirip velilerimizin, çocuklarimizin ve ögretmenlerimizin istifadesine sunmak olacaktir. Bununla ilgili yogun bir mesaimiz var” dedi.

Vali Soytürk açiklamasinin devaminda, “Bu sikintinin bir nedeni de özellikle ilimizin dogusunda bulunan 4 ilçemizde sanayiye bagli olarak yogun bir göç hareketi olmasindadir. Her yil 5 tane, 10 tane büyüklügüne göre okul yapmam zorunlulugumuz. Bu bölgede son zamanlarda neredeyse 2 kati kadar okul yapilmis. Bugün yapilmasi gerekiyor. Anlasiliyor ki yarinda yapilmasi gerekiyor. Biz hem gelecekte yapilacak olan okullarin arsalarin yönetimi hem mevcutlarin hizli yapilmasi konusunda çalisma yapiyoruz” diyerek ögrencilere tavsiyelerde bulundu.

Tekirdag Il Milli Egitim Müdürü Ersan Ulusan’da yaptigi açiklamada, “Tekirdag ilimizde 13 bin 248 ögretmenimiz, 461’i resmi, 170’i özel olmak üzere 631 okulumuzda bugün itibari ile 208 bin 107 ögrencimize egitim ögretim hizmeti verilmeye baslanacaktir” diye konustu.

Programa katilan Tekirdag Valisi Recep Soytürk ve diger katilimcilar, ilk ders zilini çaldiktan sonra siniflari gezerek ögrenciler ve ögretmenlerle bir süre sohbet etti.
Kaynak: İHA