Izmirli Ögrenciler Okulda Ögretmenlerine Disarida Polislere Emanet

Yeni egitim-ögretim yilinin baslamasiyla birlikte Izmir Il Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan, sorumluluk sahalari içerisindeki okullarin önlerinde denetimler gerçeklestirildi. Okul giris ve çikis saatlerindeki denetimlerin yil boyunca sürecegi ögrenildi.

Izmirli Ögrenciler Okulda Ögretmenlerine Disarida Polislere Emanet
3 aylik yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte 2023-2024 Egitim-Ögretim yili ilk ders zili çaldi. Ögrenciler okullarina kavusurken, Izmir Emniyet Müdürlügü ekipleri de her zamanki gibi okul önlerindeki ve çevresindeki denetimlerini siklastirdi. Konak ilçesinde bulunan tarihi Izmir Atatürk Lisesi önünde de denetim yapan Izmir Emniyet Müdürlügü Çocuk Sube Müdürlügü, Motosikletli Yunus Polisleri ve Toplum Destekli Polislik Subesi ekipleri, hem ögrencileri, hem velileri hem de yoldan geçen vatandaslari gerek sözlü olarak gerekse de dagittiklari ‘Internetin riskli kullanimi ve alinabilecek önlemler, ‘Çocuk ihmal ve istismari’ konulu brosürler ile bilgilendirdi.

Ögrenciler denetimlerden memnun

Okul önünden ve çevresinden geçen bazi vatandaslar ekipler tarafindan durdurularak GBT sorgulari ve üst aramalari da yapildi. Iran’dan Izmir’e geldigini belirten Ferit Fethi yapilan denetimler hakkinda, “Burada çocuklar güvende zaten, her sey güzel ve yolunda gidiyor” derken, 12. sinif ögrencisi Onur Can Aydogdu ise “Eskiden okullarin köse baslarinda degisik insanlar oluyordu. Ögrenciler olarak denetimlerin karsiligini olumlu olarak görüyoruz” diye konustu.



“Okul giris çikislarinda polisleri görmek içimizi rahatlatiyor”

Denetimleri degerlendiren 10. sinif ögrencilerinden Berenlal Dobrucali, “Okula girip çikarken güvende olmamiz açisindan iyi bir adim oldugunu düsünüyorum” diye konusurken, yine 10. sinif ögrencilerinden Zeynep Erdem ise “Güzel bir adim olmus. Daha bir güvende hissettiriyor. Denetimlerin sürekli yapilmasini isterim” ifadelerini kullandi. Bir diger 10. sinif ögrencisi Ada Öztürk de, “Okul giris çikislarinda polisleri görmek içimizi rahatlatiyor” seklinde konustu.

Öte yandan, Izmir Emniyet Müdürlügü ekiplerince okul önleri ve çevresindeki denetimlerin egitim-ögretimin devam ettigi sürece siki bir sekilde sürdürülecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA