Hatay Medeniyetler Korosu'ndan 92. IEF'de Tesekkür Konseri

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, 92. Izmir Enternasyonal Fuari’nin son gününde, deprem felaketi sonrasi bölgeye yapilan yardimlara tesekkür amaciyla düzenlenen Hatay Medeniyetler Korosu’nun konserine katildi. Baskan Tunç Soyer, “Diliyorum ki Medeniyetler Korosu gibi bizler de egolarimizi dizginlemeyi, farkliliklari uyum içinde yasamayi, ortak menfaatlerimiz için dayanismayi, böyle bir gelecek insa etmeyi basaririz” dedi.

Hatay Medeniyetler Korosu'ndan 92. IEF'de Tesekkür Konseri
6 Subat 2023’te meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerde bazi üyelerini kaybeden Hatay Medeniyetler Korosu, Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin desteklerine tesekkür etmek amaciyla 92. Izmir Enternasyonal Fuari’nin son gününde bir konser verdi. Atatürk Açik Hava Tiyatrosu’nda yapilan konseri Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ve Izmir Büyüksehir Belediyesi bürokratlari da izledi. Koronun seslendirdigi sarkilara izleyiciler de alkislarla eslik etti. Koronun sefi Yilmaz Özfirat, Baskan Tunç Soyer’e desteklerinden dolayi tesekkür etti.

Soyer: “Kopmaz baglar olusturdu”

Baskan Tunç Soyer, “Büyük felaketten sonra hiçbirimiz tam olamayacagiz. Hep bir yanimiz eksik olacak ama bu deprem felaketi kopmaz baglar da olusturdu; Medeniyetler Korosu gibi. Sonsuza kadar tasiyacagimiz çok güçlü dostluklar kurduk. Koro aslinda demokrasinin en güzel uygulamalarindan biri. Farkli sesleri birbirleriyle uyumlandirarak tek sesten çok daha renkli, güçlü, güzel ses çikarmalarina imkân veriyor. Bunun içinde öyle bir ruh var ki egolari dizginliyor, dayanismayi, ortak menfaati öne çikartmayi basariyor. Medeniyetler Korosu ise bu bilinçten çok daha fazlasi. Gönüllülük temelinde, çok daha zenginlestirerek bulusmayi mümkün kilmislar. Diliyorum ki Medeniyetler Korosu gibi bizler de egolarimizi dizginlemeyi basarir, farkliliklari uyum içinde yasamayi, ortak menfaatlerimiz için dayanismayi, böyle bir gelecek insa etmeyi basaririz” dedi.



“Bu isin mimari Tunç Soyer’dir”

Koro Sefi Yilmaz Özfirat ise “Gerek maddi gerek manevi olarak ilimize çok büyük destekleriniz oldu. Sesimizi duydugunuz ve bize destek oldugunuz için bizler bu aksam size bir tesekkür etmek istedik. Aile konseri yapmak istedik. Bu isin mimari Tunç Soyer’dir” dedi.

Kaynak: İHA