Efeler'in Besinci Gündüz Bakimevi Kapilarini Açti

Efeler Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanan besinci Gündüz Bakimevi hizmete açildi.

Efeler'in Besinci Gündüz Bakimevi Kapilarini Açti


Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay’in kentteki çalisan anne babalar ve çocuklara destek olmak için gündüz bakimevlerinin sayisi artmaya devam ediyor. Marka Kent’teki çocuklarin ikinci evi haline dönüsen egitim yuvalarinin 5’incisi, gerçeklestirilen törenle hizmete sunuldu. Açilista konusan Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, gelecek nesillerin donanimli bireyler olmasi için çaba gösterdiklerini belirtti.



Hizmetlerin katlanarak artacagina dikkat çeken Baskan Atay; “Çocuklarin güvenli ve çagdas kurumlarda egitim almasi her ailenin en büyük arzusu. Okul öncesinden baslayarak üniversite sinavlarina hazirlik asamasina kadar çocuklarin ve gençlerin yaninda oluyoruz. Gündüz Bakimevleri, Otizm Yasam Merkezi, Kitap Kafeler ve EFESEM Akademi egitimde firsat esitligini saglamak adina hayata geçirdigimiz projeler. Gelecek nesillerin donanimli bireyler olmasi için çalismaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Efeler Belediyesi’ni, ‘Kentini daha yasanir kilmak için gecesini gündüzüne katanlarin sarsilmaz birlikteligi’ sözleri ile tanimlayan Baskan Atay, hizmetlerin katlanarak artacagini vurguladi.

“Türkiye’de bir ilki gerçeklestirecegiz”

Her açilista verdigi müjdeler ile ilçe sakinlerinden alkis toplayan Baskan Mehmet Fatih Atay, bu gelenegi sürdürdü. Baskan Atay; “Gündüz Bakimevlerinin sayisi artmaya devam edecek. Türkiye’de bir ilki gerçeklestirecegiz. ASTIM Organize Sanayi Bölgesi’nde Efeler Belediyesi’ne ait bir arsa var. Orada, 800 çocuga egitim verecek olan gündüz bakimevinin temelini yilbasina kadar atmayi hedefliyoruz. Emekçi kadinlar, ise giderken çocuklarini güvenle emanet edebilecek ve is çikisinda çocuklari ile evine dönecek. Bu hizmet, Türkiye’de bir organize sanayi bölgesinde bu kadar çok sayida çocuga egitim verecek olan ilk gündüz bakimevi olacak” diye konustu.



Muhtar Akin’dan Baskan Atay’a tesekkür

Baskan Mehmet Fatih Atay’in Efeler’de farkli alanlarda çok sayida projeyi hayata geçirdigini söyleyen Kurtulus Mahallesi Muhtari Hüseyin Akin; “Baskan Atay, bugüne kadar mahallemize çok sayida hizmet sundu. 5’inci Gündüz Bakimevi de bunlardan biri oldu. Kendisine, mahallem adina tesekkür ediyorum ve bu anlamli projenin kentimize hayirli olmasini diliyorum” dedi.



Konusmalarinin tamamlanmasinin ardindan açilis kurdelesi kesildi. Açilisa, kentteki siyasi partilerin, sivil toplum kuruluslarinin ve meslek odalarinin temsilcileri ile Efeler Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA