Bodrum'da 100. Yil Ates Canbaz Kres Ve Gündüz Bakimevi Açildi

Bodrum Belediyesi tarafindan Mumcular-Karaova Mahallesi’nde yer alan, yaklasik bir yil önce temelleri atilan 100. Yil Ates Canbaz Kres ve Gündüz Bakimevi’nin açilisi gerçeklestirildi.

Bodrum'da 100. Yil Ates Canbaz Kres Ve Gündüz Bakimevi Açildi


Karaova Mahallesi’nde mevcut ihtiyaci karsilamak amaciyla yapilan, 75 ögrenci kapasiteli günüz bakimevi açilisi, düzenlenen törenle yapildi. Sunuculugunu Banu Taranci’nin yaptigi tören saygi durusu ve Istiklal Marsi ile basladi.

Ilk olarak konusan Karaova muhtari Muhammet Karademir, egitimin önemine deginerek çocuklarin egitimine katki saglayacak hizmetin hayata geçirilmesini saglayan Belediye Baskani Ahmet Aras, hayirsever Canbaz ailesine ve emegi geçen herkese tesekkür etti. Gündüz bakimevi 6 ayligina Milli Egitim Müdürlügü’ne tahsis edildi.

Kres hakkinda bilgiler aktaran Baskan Yardimcisi Tayfun Yilmaz yaptigi konusmasinda sunlari belirtti:

“Mülkiyeti Bodrum Belediyesine ait olan üzerinde bulundugumuz alan 825 metrekare olup 385 metrekarelik kapali alani mevcuttur. Bunun disindaki 425 metrekarelik alan da okul öncesi egitimi desteklemek amaciyla etkinlik alani olarak tasarlanmistir. Içerisinde 5 adet sinif, 1 adet müdür ve müdür yardimcisi odasi, 1 adet rehberlik servisi bulunmaktadir”

Bakimevinin, bölgede depreme dayaniksiz oldugu için yikilan ve yapimi halen devam eden Sitare Özkan Çok Programli Anadolu Lisesi ögrencileri için Bodrum Meclisi’nin karari ile 6 ayligina Ilçe Milli egitim Müdürlügü’ne tahsis edildigini ileten Yilmaz, insaat tamamlandiginda bakimevinin tekrar 0-3 ile 0-6 yas gurubu ögrencilere hizmet verecegini belirtti.



Bodrum Belediyesi 100. Yil Ates Canbaz Kres ve Gündüz Bakimevinin bagisçisi Nazmi Canbaz ise daha nice böyle egitim yuvalari için destek olmak istedigini ifade ederek herkese tesekkür etti. Nazmi Canbaz’in konusmasinin sonunda Baskan Aras kendisine tesekkür plaketi verdi.

Belediye Baskani Ahmet Aras, yaklasik bir yil önce temelini hep beraber attiklari gündüz bakimevinin açilisinda emekleri olan basta Canbaz ailesine ve tüm çalisanlara tesekkür ederek konusmasina basladi.



5 ayri mahallede 5 gündüz bakim evi daha açilacak

Belediye gündüz bakimevlerinin mevcut piyasa sartlarinda uygun fiyata hizmet verdigini, ilkini iki yil önce Konacik’ta, ikincisini Canbaz ailesinin katkisiyla Karaova’da açtiklarini belirten Baskan Aras, Bodrum’da özellikle okul öncesi egitim tesisi ihtiyacinin oldugunu ilerleyen günlerde Çirkan, Gümbet, Yalikavak, Turgutreis, Gündogan Mahalleleri’nde gerek belediye bütçesi gerek hayirseverlerin destekleriyle gündüz bakimevlerinin açilacagini söyledi.



Okul öncesi egitimin kadinin hayatindaki önemine vurgu yapildi

Günümüzde özellikle kadinlarin çocuklarina bakmak zorunda olmalarindan dolayi ekonomik hayata katilmakta zorlandiklarini ifade eden Baskan Aras, kadinlarin sosyal ve ekonomik hayata geçislerini hizlandiracak seyin onlarin çocuklarini, bebeklerini bu gündüz bakimevlerinde egiterek ve onlara zaman vererek gerçeklestirebileceklerini söyledi.

Bodrum’da su anda çogu ailenin kres paralarini ödemekte zorlandigini vurgulayan Belediye Baskani Ahmet Aras su sekilde devam etti: “Disardaki özel kres bakimevlerinin yari fiyatina burada hizmet veriyoruz. Kontrollü, denetimli, yemegiyle, bakimiyla, temizligiyle, ögretmenlerimizin liyakatiyle iyi bir egitim veriyoruz. Daha nice bu tür hizmetleri bölgemize kazandirmak zorundayiz. Belediyenin tüm birimleri gece gündüz demeden çalisiyor. Hepsine tesekkür ediyorum”

Tören bitiminde yerel sanatçi Halil Bilgiç Bodrum türkülerini seslendirirken bakimevinin önünde belediye tarafindan tüm katilimcilara lokma dagitildi.
Kaynak: İHA