Bayrampasa'da ISPARK Otoparkinda Araçlara Tasli Saldiri Açiklamasi 15 Aracin Camini Tasla Kirip Kaçtilar

Bayrampasa’da Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Istiraki ISPARK’a ait Muzaffer Öztekin Zeminalti Otopark’inda aksam saatlerinde kimligi belirsiz kisi veya kisiler tarafindan yaklasik 15 araca tasli saldiri yapildi. Tasli saldirida yaklasik 15 aracin camlari kirildi, dikiz aynalari söküldü. Araçlari hasar gören araç sahipleri, otoparkta güvenlik kamerasinin olamamasindan ötürü IBB’ye tepki gösterdi.

Bayrampasa'da ISPARK Otoparkinda Araçlara Tasli Saldiri Açiklamasi 15 Aracin Camini Tasla Kirip Kaçtilar


Olay, aksam saatlerinde Bayrampasa Muratpasa Mahallesi Muzaffer Öztekin Zemin alti Otoparki’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Istanbul Büyüksehir Belediyesi istiraki ISPARK’a ait oldugu ögrenilen zemin alti otoparkta kimligi belirsiz kisi veya kisiler yaklasik 15 araca taslarla vurarak hasar verdi. Bazi araçlarin camlarina taslarla vurulurken bazi araçlarinda dikiz aynalari sökülmüs halde bulundu. Araçlari hasar gören gören vatandaslar otoparka gelerek tepki gösterdi. Magdur vatandaslar otoparka güvenlik kameralarinin koyulmasini ve hasarlarinin karsilanmasini talep ettiler.

Otoparka geldiginde yerde ve aracinin üzerinde taslarin oldugunu söyleyen magdur Hilmi Orman, “Aksam evimdeydim telefonum çaldi. ISPARK gise memuru aracinizin basina gelin cami kirilmis dedi.

Geldigimde bu manzara ile karsilastim. Yerde kocaman bir kaya, aracin üzerinde taslar, camlari kirik bir vaziyette gördüm. Daha sonra 5-10 dakika sonra diger ailelerle gelmeye basladi.

Yaklasik 10-15 araç sahibi aracinda hasar oldugunu beyan ettiler. Hepsine baktik, gezdik benzer olaylar. Camlari kirilmis, aynalari sökülmüs, araçlara hasar verilmis. Etrafa baktigimizda bi mekan takimi insanlarin yuvalandigi, bir takim uyusturucular içildigi, içkiler içildigi, bos bira kutularinin oldugunu gördük. Güvenlik var mi? Yok. Kamera var mi? Yok. Buranin sahibi var mi? Yok. Emniyeti aradik belediyenin çagri merkezini aradik, insanlari çagirdik, dedik ki biz magduruz gelin. Durumumuzu görün. Derdimize çare bulun. Gelen olmadi. Emniyet su anda yukarida. Tekrar aradik bir kisi geldi. Ne yaptiniz diye sorduk? Aksam 6’dan beri böyle bir magduriyet var, 20’ye yakin aile burada magdur. Araçlari hasar görmüs, binlerce lira masraf var. Emniyet olarak siz ne yaptiniz? Dediler ki hiç bir sey. Kamera kayitlari yok. Giriste çikista sadece bir kamera var. Onlarda bizim gibi sanki elleri kollari bagli bekliyor. Gecenin bu yarisi ISPARK’tan büyüksehir belediyesinden bir yetkilinin, eksperin gelmesini, durumu görmesini, araçlarin yerinden kaldirilmasini bekliyoruz hala. Yaklasik 3-4 saattir buradayiz.” diye konustu.



Aracinin camlari kirilan bir baska vatandas Onur Özkardes ise, “Buradaki herkesin zaten istedigi mal ve can kaybinin saglanmasi. Hem de bir kisi buraya bakiyor. Iki katli kapali bir otopark. Disarida ne yer bulabiliyorsunuz ne güvenlik saglayabiliyorsunuz. Buradaki insanlarin önceligi su an hasarin giderilmesi ve tabii ki güvenligin saglanmasi. Buraya kameralar koyulmasi, güvenlik sayisinin arttirilmasi istedigimiz bu yani. Tas atilmis sekilde silecegin altinda tas izi vardi zaten. Cam patlamis komple. Kamera koyulsun, güvenlik koyulsun. Sadece kamera da bu isi çözmez. Güvenlik yetkilileri buraya gelsin. Nöbet tutsunlar gerekirse, bu insanlarin can ve mal kaybi önlensin. Tespit edilen 15-20 araçta hasar var. Herhangi bir sekilde bize taahhüt verilmiyor su anda.” Ifadelerini kullandi.

Otoparkta güvenlik kamerasinin olmadigini ve IBB’ye defalarca basvuru yaptigini belirten Semih Akgül, “Bizim burada güvenligimiz yok, kameralar yok. Içeride güvenlik denen adamlar sürekli degisiyor. Burada çalisan ISPARK personelleri. Hepimiz zamaninda ödemelerini yapan insanlariz. Asagida esimizi, kardesimizi arabayla getirsek tinerciyle mi karsilasacak? Arabanin basina bir sey mi gelecek? Bilmiyoruz. Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ne üç sefer müracaat ettim. Üç seferinde de bana kopyala yapistir cevap verdiler. Buraya bir tane yetkili gelsin desin ki kardesler siz arabalarinizi buraya birakiyorsunuz. Bizim kabahat, sikinti yasayan arkadaslarimiz var. Bunlarin sorunu giderecegiz. Sizin güvenliginizi, can güvenliginizi ve mal güvenliginizi artirip kelimesini kullanmasini bekliyoruz.” dedi.

Polis ekipleri olayla ilgili inceleme baslatirken kaçan saldirganlari arama çalismalari ise sürüyor.
Kaynak: İHA