Yüzlerce Kisiye Mezar Olan Rönesans Rezidans'in Son Blogu Da Yikildi

Asrin felaketinde yüzlerce kisiye mezar olan Hatay’daki Rönesans Rezidans’in hasarli olan B blogu, ekipler tarafindan basarili bir sekilde yikildi.

Yüzlerce Kisiye Mezar Olan Rönesans Rezidans'in Son Blogu Da Yikildi
Kahramanmaras merkezli depremlerde 11 il içinde en büyük yikim Hatay’da meydana geldi. Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi’nde 2013 yilinda tamamlandiktan sonra daireleri, ‘Cennetten bir köse’ sloganiyla satilan Rönesans Rezidans’in A blogu depremde yikildi. Yan tarafina yikilan rezidansin enkazi altinda yüzlerce kisi hayatini kaybetti, birçok kisinin ise izine rastlanmadi. Rezidansin ayakta kalan ve agir hasar alan B bloguysa ekiplerin basarili çalismasiyla yikildi. Rezidansin ayakta kalan blogunun da yikilmasiyla bölge tarlayi andirdi.

"B blogun beton kalitesi daha iyi, A blok ise kalip çakma hatasindan dolayi yikilmis"

Yikimin basarili bir sekilde gerçeklestigini dile getiren Hüseyin Yeter, “Burasi Hatay Antakya Ekinci Mahallesi’nde bulunan Rönesans Rezidans. Burada bine yakin kisi hayatini kaybetti. Bizim operatörümüz kalan blogun yikimini yapti. Önce makasla kolonlari kesti daha sonra ekskavatör ile sallayip binayi düsürdü. Basarili bir yikim oldu. Bu yiktigimiz blogun hasar almasinin sebebi diger blogun üzerine devrilmesi. Biz de kalan blogu basarili bir sekilde yiktik. B blogun beton kalitesi daha iyi. A blok ise kalip çakma hatasindan dolayi yikilmis. Statik bir hata dogrusu, bunu gözlemledik” dedi.

Kaynak: İHA