Depremi Yasayan Malatya'dan Elazig'a Vefa Otobüsü

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da baslatilan ‘Tesekkürler Türkiye’ projesi çerçevesinde vefa otobüsünün ilk duragi Elazig oldu.

Depremi Yasayan Malatya'dan Elazig'a Vefa Otobüsü


Malatya Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi, 6 Subat’ta meydana gelen ‘Asrin Felaketi’ olarak nitelenen depremlerde etkilenen Malatya’da ‘Tesekkürler Türkiye’ projesi baslatti. Bu çerçevede bir yandan depremin yaralarinin sarildigi kentte diger yandan olusturulan ‘Vefa Otobüsü’ ile Elazig’a tesekkür programi düzenlendi.

Cumhuriyet Meydani’nda konuslandirilan Vefa Otobüsü ve depremi anlatan fotograf sergisi törenle açildi. Saygi durusu Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan program, Kur’an-i Kerim tilaveti ve Il Müftüsü Irfan Üstündag’in duasiyla devam etti. Program, daha sonra kayisi ikrami ve hatira fotografinin çekilmesiyle son buldu.

Proje hakkinda bilgi veren Malatya Valisi Hulusi Sahin, “Malatya olarak, bugün Elazig Meydani’nda bir proje baslatiyoruz. Projemizin adi, ‘Tesekkürler Türkiye’ oldu. Malatya 6 Subat’taki depremlerde en çok etkilenen illerin basinda geliyordu ve Türkiye yardim oldu, Malatya’ya yagdi. Biz de depremin 6’nci ayinda artik yaralarin kabuk bagladigi bu tarihlerde ulasabildigimiz bütün illerimize ulasip, onlara bir tesekkür edip çam sakizi çoban armagani elimizdeki en kiymetli ürünümüz olan kayisiyi ikram ederek tesekkürlerimiz sunalim istedik. Elazig’dan baslamamizin özel bir sebebi var. Elazig, o karanlik gecede yardim oldu yagdi.” dedi.



Malatya ve Elazig’in kardes il olduguna vurgu yapan Elazig Valisi Ömer Toraman, “Bu iki vilayet, bu iki kardes il zor zamanlarda birbirine kenetlendi ve hamdolsun bugünlere ulastik. Bizlere destek ve omuz veren bütün Elazigli hemsehrilerime sükranlarimi arz ederim” diye konustu.

Elazig’in 6 Subat depreminde ve sonrasinda yardimlarini esirgemedigi için mütesekkir oldugunu dile getiren Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, “Kardeslerimiz Elaziglilara sonsuz tesekkürlerimi ve mütesekkir oldugumu ifade etmek istiyorum. O dönemde Sivas yolu kapaliydi, demir ve hava yollari kapaliydi. Ankara, Kahramanmaras, Kayseri ve Adana yollari kapaliydi. Sadece yolu açik olan Elazig’di. Elazig’daki firinlar ve marketler ellerinde ne varsa Malatya’ya gönderdiler. Hakikaten Elazig komsulugun en güzel, mümtaz örnegini sergiledi.” seklinde konustu.



Elazig Belediye Baskani Sahin Serifogullari “Malatya Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi tarafindan ‘Tesekkürler Türkiye’ basligiyla düzenlenmis olan bu programda bir arada bulunmaktan ve aziz sehrimiz Elazig’da agirlamaktan dolayi memnuniyet duyuyorum. Rabbim, birligimizi, beraberligimizi daim kilsin. Devletimizin güçlü destegiyle kisa sürede 11 ilimizde yikilan konutlarimizin yerine yikilandan daha fazlasi yapilacak. Devletimiz, sehirlerimizi insa ve ihya noktasinda kararlilikla çalismalarini sürdürecek ve milletimiz de bu al bayragin altinda rahat, huzurlu, saglikli bir sekilde yasamlarini sürdürmeye devam edecek.” diye konustu.

Kaynak: İHA