UNDP Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton, Çadir Kentte 'Mor Yerleske'Yi Ziyaret Etti

Milletler Kalkinma Programi (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Hatay’in Defne ilçesinde çadir kentte “Mor Yerleske”yi ziyaret etti.

UNDP Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton, Çadir Kentte 'Mor Yerleske'Yi Ziyaret Etti


Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) tarafindan desteklenen 28 adet “Mor Yerleske”den biri olan konteynerleri UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ziyaret etti. Vinton, Mor Yerleske’yi ve çadir kenti gezdikten sonra yaptigi açiklamada, ”UNDP Birlesmis Milletler Kalkinma Programi olarak Mor Yerleske’yi desteklemeden dolayi gurur duyuyoruz. 28 taneden birisi olan bu Mor Yerleske Türkiye Kadin Dernekleri Federasyonu ile isbirligi halinde yapildi. Burada kadinlar ve çocuklar sadece depremden zarar gördükleri için degil diger konularda da yardim ve destek almaktadir. Ayrica bu çadir kentte bir sürü kisi faydalaniyor. Bunun yani sira etrafta bulunan çevrede bulunan kadinlar ve çocuklarda bu yerleskeden faydalaniyorlar. Böyle bir proje yapmaktan çok memnunuz.” diye konustu.

Öte yandan Mor Yerleske’de, psikolog, sosyal hizmet uzmani, çocuk gelisim uzmaniyla birlikte zarar gören çocuklara ve kadinlara birçok konuda yardim sunuldugu ifade edildi.
Kaynak: İHA