Türkiye'nin O Kurumunun Cografi Bilgi Sistemine ABD'den 'Özel Basari' Ödülü

TREDAS, Amerika Birlesik Devletleri’nde düzenlenen kullanici konferansinda, ‘Haritalama ve analitik teknolojilerdeki yenilikçi kullanimi ve altyapi’ alanindaki projesi ile ‘Cografi Bilgi Sisteminde Özel Basari Ödülü’ne layik görüldü.

Türkiye'nin O Kurumunun Cografi Bilgi Sistemine ABD'den 'Özel Basari' Ödülü
Trakya Bölgesi’nde üç ilde, 20 bin kilometrekare alanda, yaklasik 2 milyon kisiye elektrik dagitim hizmeti veren Trakya Elektrik Dagitim A.S.’nin (TREDAS), saha operasyonlarinda konumsal bilgiyi daha iyi yönetmek hedefiyle kurdugu teknolojik sisteme, uluslararasi ödül geldi.

Cografi Bilgi Sistemleri (CBS) alaninda sektörün lider kuruluslarindan olan Environmental Systems Research Institute (ESRI) tarafindan Amerika Birlesik Devletleri’nde (ABD) düzenlenen kullanici konferansinda TREDAS, haritalama ve analitik teknolojilerdeki yenilikçi kullanimi ve altyapi (utility) alanindaki projesi ile ‘Cografi Bilgi Sisteminde Özel Basari Ödülü’ne layik görüldü.



Sisteme geçis 4 ay gibi kisa bir sürede tamamlandi

Cografi Bilgi Sistemi (CBS) teknolojisini kullanarak büyük miktarda sayisal veriyi anlama ve karmasik problemleri çözme konusundaki bu çalisma, Özel Basari Ödülü ‘nü (SAG) TREDAS’a kazandirdi. TREDAS, ESRI Sirketinin gelistirdigi ArcGIS Utility Network yazilimini, saha operasyonlarinda etkin olarak kullanmaya baslayarak, sistem geçisini kendi iç kaynaklariyla 4 ay gibi bir kisa sürede basariyla tamamladi. ArcGIS Utility Network ile teknolojik alt yapilardaki iyilestirmelere daha hizli gidilerek, müsteriye sunulan hizmette hiz ve kalitenin arttirilmasi hedefleniyor.

“Dagitim sebekemizin dijital ikizini olusturma ve yönetmede önemli bir adim attik”

Projenin ödüle layik görülmesi nedeniyle büyük bir gurur duyduklarini söyleyen TREDAS Genel Müdürü Resit BILGILI, “Bu ölçekte bir projeyi kendi iç kaynaklarimizla tamamladik. Konumsal verinin önemi, teknolojik gelismelerle her geçen gün artmakta. Biz de ArcGIS Utility Network yazilimi ile dagitim sebekemizin dijital ikizini olusturma ve yönetme noktasina bu proje ile önemli bir adim attik" degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA