Kdz.Eregli Belediyesi 3 Bin Kisiye Asure Dagitti

Kdz. Eregli Belediyesi tarafindan Muharrem ayi dolayisiyla asure dagitildi. Kdz. Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik esi Neriman Posbiyik ile Muharrem Ayinin hayirli ugurlu olmasini ve bereket getirmesini dileyerek, vatandaslara elleriyle asure servisi yapti.

Kdz.Eregli Belediyesi 3 Bin Kisiye Asure Dagitti
Kdz. Eregli Belediyesi, geleneksel hale getirdigi asure dagitimini bu yil Muharrem ayinda da sürdürdü. Çilekli kadin heykelinin yaninda gerçeklestirilen asure dagitiminda, vatandaslar birligin, beraberligin, kardesligin ve paylasmanin simgesi olan asureyi paylasti.

3 bin kisilik asure dagitimina, Kdz. Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik esi Kadin Gücü Koopretifi Baskani Neriman Posbiyik, Belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarlari, sivil toplum örgütü temsilcileri katildi.

Baskan Posbiyik, konusmasinda “Hepinizi sevgi, baris, dostluk duygularimla selamliyorum. Asure günü etkinligimize hos geldiniz. Muharrem ayindayiz, asuremizi hazirladik. Bu günler, birlik ve beraberlik günleri… Bu duygularla bir araya gelebilmek önemli. Asure günümüzün tüm güzelliklerin ve kurtuluslarin, tatli ve mutlu günlerin baslangici olmasini, sevgi ve dostluk baglarimizi gelistirmesini temenni ediyorum. Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin ve ehlibeytinden 72 yoldasini rahmetle ve saygiyla aniyorum. Eregli’mize, memleketimize hayirlar ve bereket getirsin. Muharrem ayimiz hayirli ugurlu olsun” dedi.

Kdz.Eregli Müftüsü Saim Kütükçünün okudugu duanin ardindan Baskan Posbiyik esi Neriman Posbiyik, Meclis üyeleri ve Baskan Yardimcilari kazanlarin basina geçerek vatandaslara asure dagitti.

Kaynak: İHA