Edirne'de Tarimsal Sulama Projesine 30 Milyon Liralik Bütçe Ayrildi

Edirne’de modern sulamayi artirmak için 22 bin 500 dekarlik tarim arazisi suya kavusturuluyor. Vali Yardimcisi Cigerci, bu yil 14 tarimsal sulama projesine yaklasik 30 milyon liralik bütçe ayirdiklarini ifade etti.

Edirne'de Tarimsal Sulama Projesine 30 Milyon Liralik Bütçe Ayrildi


Edirne Il Özel Idaresinin hayata geçirdigi 14 tarimsal sulama projesiyle 22 bin 500 dekarlik tarim arazisi suya kavusturuluyor. Edirne Vali Yardimcisi ve Il Özel idaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Cigerci, Havsa ilçesine bagli Tahal köyünde Kaymakam Ismail Hakki Bati ve çiftçilerle bir araya gelerek sulamasi devam eden tarim arazisinde incelemelerde bulundu. Vali Yardimcisi Cigerci, bu yil 14 tarimsal sulama projesine yaklasik 30 milyon liralik bütçe ayirdiklarini ifade etti.



“Tarimsal sulamada çok önem arz ediyor”

Cigerci, Edirne’nin tarimsal sulama için çok önemli oldugunu ifade ederek, “Tarimdan elde edilen geliri yükseltmek için sulanabilir tarim arazisi miktarini artirdik. Edirne’nin tarim potansiyeli yüksek bir sehir oldugu için tarimsal sulamada çok önem arz ediyor. Il Özel Idaresi olarak tarimsal sulamaya ayri bir önem veriyoruz. Bu yil gerçeklestirilen 14 projeyle köylerimizde çiftçilerimize 22 bin 500 dekarlik bir sulanabilir alan açmis olacagiz. Suyun zayi olmadigi kapali sistem sulama projeleri gerçeklestiriyoruz. Bu çerçevede bazi yerlerde açilmis kuyulardan bazi yerlerde ise göletlerden alinan sular kapali sistemle baglanti yaparak tarim alanlarini sulamaya açiyoruz. Tarim alanlarinin sulamaya açilmasi ikinci ve alternatif ürünler yetistirmede çok büyük katkilar sagliyor. Üreticilerimizden olumlu geri dönüsler aliyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA