Çin, Ukrayna Krizi Için Cidde'ye Baris Elçisi Gönderecek

Çin Disisleri Bakanligi, Ukrayna’daki krizi çözmek üzere Suudi Arabistan’in Cidde kentine baris elçisi gönderecegini açikladi.

Rusya ve Ukrayna arasindaki savas devam ederken, Ukraynali ve batili diplomatlar ile yaklasik 40 ülkenin yetkilileri barisçil müzakereler için bu hafta sonu Cidde’de bir araya gelecek. Rusya’nin yer almayacagi görüsmelere Çin de baris elçisi yollayacak. Çin Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Çin Avrasya Isleri Özel Temsilcisi Li Hui’nin Ukrayna’daki krizin barisçil çözümüne iliskin uluslararasi müzakerelerde bulunmak üzere Suudi Arabistan’in Cidde kentine gidecegi belirtildi. Çin Disisleri Bakanligi Sözcüsü Wang Wenbin, “Çin, Ukrayna’daki krizin politik bir yolla çözülmesi için uluslararasi toplum ile yapici bir rol oynamaya hazir” dedi.



Çin’in Rusya ile iliskileri

Rusya ve Ukrayna arasindaki savas basladigindan beri Rusya ile diplomatik ve ekonomik iliskileri güçlendiren Çin, Ukrayna’daki isgalin sonlandirilmasi için yapilan uluslararasi çagrilari reddetmesiyle biliniyor. Çin, geçtigimiz haziran ayinda Danimarka’nin baskenti Kopenhag’da düzenlenen baris görüsmelerine katilmamisti.
Kaynak: İHA