Baskan Güder Açiklamasi 'Muharrem Ayi Dayanisma Ve Paylasmadir'

Battalgazi Belediyesi tarafindan Muharrem ayi dolayisiyla geleneksel hale getirilen asure etkinligi bu yilda devam etti. Belediye hizmet binasi içerisinde gerçeklestirilen etkinlige personeller ve çok sayida vatandas katildi.

Baskan Güder Açiklamasi 'Muharrem Ayi Dayanisma Ve Paylasmadir'
Muharrem ayi dolayisiyla Battalgazi Belediyesi tarafindan asure etkinligi düzenlendi.

Geleneksel hale getirilen ve Belediye hizmet binasi içerisinde düzenlenen etkinlik yogun ilgi gördü. Battalgazi’nin Kalbi Kadin Kooperatifi tarafindan özenle hazirlanan asureyi vatandas ve personellere kendi elleriyle ikram eden Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, birlik ve beraberlik mesaji da vermeyi ihmal etmedi.

Asure gününün bereketin, birlik ve beraberligin simgesi oldugunu ifade eden Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Suan muharrem ayini yasiyoruz. Tüm Islam aleminin muharrem ayini tebrik ediyorum. Muharrem demek birlik demek, kardeslik demek, bolluk ve dayanisma demek. Peygamber efendimiz Muharrem ayi ile ilgili olarak "Ramazan orucu disinda en faziletli oruç, Allah’in ayi Muharremde tutulan oruçtur” diye ifade etmistir. Hicri 61 yilinin 10 Muharrem gününde Kerbela’da, Sevgili Peygamberimizin ’dünyanin iki çiçegi’, ’cennet çocuklarinin efendileri’ diye övdügü, Hazreti Hüseyin ve çogu Ehl-i Beyt’ten 70’den fazla insanin sehit edilmesi bütün müminleri derinden yaralamis, Muharrem ayini bir mateme ve hüzün mevsimine dönüstürmüstür. Battalgazi Belediyesi olarak bizlerde birlik ve beraberligimizin sembolü, Muharrem Ayi’nin manevi simgesi asure gününde personellerimiz ve vatandaslarimizla bulustuk, asure ikraminda bulunduk. Allah kabul etsin Bereketin ve kardesligin simgesi olan asure gününün tüm insanliga baris, kardeslik ve refah getirmesini Cenab-i Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Etkinlige katilan vatandas ve personeller, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’e tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA