Baskan Çinar, Sehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezi Çalismalarini Inceledi

Sehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezindeki kurslari ziyaret eden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “Hobi ve meslek edindirme kurslarimizla 7’den 70’e herkesin hayatina güzel dokunuslarda bulunuyoruz” dedi.

Baskan Çinar, Sehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezi Çalismalarini Inceledi
Yesilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan planlamasi ve çalisma takvimi belirlenen Sehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezinde Kuran-i Kerim, Biçki-Dikis, Resim, Gitar ve Saz Kurslarinin yani sira bursluluk sinavina katilacak olan ögrencilere ek dersler veriliyor. 7’den 70’e çok sayida vatandasin ve ögrencinin ilgi gösterdigi kurslari; Seyran Mahalle Muhtari Zihni Dönmez ile birlikte ziyaret eden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, kurs ögretmenlerinden bilgiler alip, kursiyerlerin çalismalarini yerinde inceledi. Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, yasanan deprem felaketinden sonra vatandaslarin sosyallesmeleri, deprem travmasindan kurtulmalari ve gelecege daha umutla bakmalarina imkân sunmak adina yeniden faaliyete sunduklari kültür ve sanat merkezlerindeki egitim, sanat ve kültürel kurslara gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettigini söyledi.



Bursluluk sinavina girecek olan ögrencilere basarilar dileyen Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “Sehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezimizde çocuklarimiza, gençlerimize ve kadinlarimiza yönelik açtigimiz hobi ve meslek edindirme kurslarimizla birlikte burayi hareketli bir yapiya dönüstürdük. Kurani-Kerim’den tekstile, resimden müzige ve ögrencilerimize yönelik açtigimiz ek ders siniflarina kadar herkese hitap eden bir belediyecilik anlayisinin en güzel örnegini burada görebiliyoruz. 7’den 70’e herkes buraya gelerek yeni bilgiler ögreniyor, var olan yeteneklerini ön plana çikartiyor, kadinlarimiz el emegi göz nuru eserler üreterek hem el sanatlarimizi yasatiyorlar hem de yaptiklari ürünleri satarak ev bütçelerine katki sunuyorlar. Fonksiyonel bir yapiya dönüsen buradaki egitim merkezimizin üç sinifini bursluluk sinavina hazirlanan çocuklarimiza ayirdik. Çocuklarimiz burada ders çalisarak hem yaz dönemini verimli geçiriyor hem de bursluluk sinavina hazirlanarak, basariya giden yolda emin adimlarla ilerliyorlar. Alaninda deneyimli ögretmenler tarafindan sinava hazirlanan çocuklarimizin gayreti ve çabasini takdirle karsiliyoruz. Rabbim zihin açikligi versin, tüm ögrencilerimize üstün basarilar dilerim. Bununla birlikte hayirsever isadamimiz Yasar Öncan tarafindan yaptirilan okuldan çok sayida ögrencimizi de burada agirliyoruz. Çocuklarimiz Yasar Öncan amcalarina tesekkürlerini gönderdiler, insallah bu tür egitim yatirimlari ilçemizde artar, temennimiz bu yöndedir” seklinde konustu.

Siniflari tek tek gezerek kursiyerlerle bir araya gelen Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, ziyaretin sonunda gitar kursuna katilan ögrencilerin konseri izleyerek basarilar diledi.
Kaynak: İHA