5 Ay Önce Hizmete Giren Diyaliz Merkezi Resmi Törenle Açildi

Diyaliz tedavisi için kilometrelerce yol katederek Mudurnu’dan il merkezine giden hastalar için Mudurnu Devlet Hastanesi’nde 5 ay önce hizmete baslayan diyaliz merkezi resmi törenle açildi.

5 Ay Önce Hizmete Giren Diyaliz Merkezi Resmi Törenle Açildi
Mudurnu Devlet Hastanesi’nde 2022 yilinda yapimina baslanan diyaliz merkezi açildi. Gerede ilçesinden sonra açilan ikinci merkez artik Mudurnu’da yasayan vatandaslara hizmet veriyor. Mudurnulu hayirsever Süreyya Astarci’nin katkilariyla Saglik Bakanligi tarafindan hayata geçirilen 7 yatak kapasiteli merkez, ilk hastalarini 5 ay önce alarak hizmete basladi.

Diyaliz tedavisi için kilometrelerce yol katederek il merkezine giden hastalar, artik Mudurnu Devlet Hastanesi’ndeki diyaliz merkezinde sifa bulacak.

Bolu Valisi Erkan Kiliç, Mudurnu Kaymakami Fatih Çevik, MHP Bolu Milletvekili Ismail Akgül, Il Saglik Müdürü Dr. Muhammed Emin Demirkol, hayirsever is adami Süreyya Astarci ve vatandaslarin katilimiyla resmi törenle diyaliz merkezinin açilisi gerçeklestirildi.



“Bolu’ya gidip geliyorduk, yüklü masraf oluyordu”

Diyaliz hastasi Hulusi Diker, “Buraya katkida bulunan herkese emeklerine tesekkür ederiz. Daha önce Bolu’ya gidip geliyorduk, yüklü masraf oluyordu. Buranin açilmasi çok güzel oldu. Hayirseverlere, emegi geçen herkese tesekkür ederiz” dedi.



“Ne olursa yapmaya haziriz”

Merkezin açilmasina katkida bulunan hayirsever is adami Süreyya Astarci, "Bundan daha güzel bir gurur olmaz. Ne kadar sükretsek az. Simdilik bu isleri Allah nasip etti yaptirdik. Gelecekte bakalim ne olursa yapmaya haziriz" diye konustu.



“Insan ne kadar verirse, aslinda o kadar çok mutlu oluyor”

Bolu Valisi Erkan Kiliç, “Bolu’da hayirseverlerin yapmis olduklari hayirlar memnun ve mutlu ediyor. Bolulu vatandaslarimiz da bundan ziyadesiyle mutlular. Insan ne kadar verirse, aslinda o kadar çok mutlu oluyor. Bunun çalismasi da yapilmis, vermek, aslinda hayirsever olmak insanlari daha fazla mutlu ediyor. Hep kendini degil, çevresini, çevredeki insanlari düsünmek, onlara ben neler yapabilirim, ne yapabilirim düsünmek ve onlarin hayir duasini almak çok önemli. Bu noktada da Süreyya amcamiz burada diyaliz servisi açilisinda destekte bulunmustur, devletimizin saglik kurumlarina büyük bir katkida bulunmustur” ifadelerini kullandi.

“17 hastamiza haftada yaklasik 50 seans hizmet veren bir merkezimiz burasi”

Hizmet kapasitesinin giderek artacagini belirten Bolu Il Saglik Müdürü Muhammed Demirkol, “Mudurnu ve Bolu için önemli bir merkezin açilisindayiz, diyaliz servisimizi insallah açilisini yaparak hayirli olsun diyecegiz. Su anda 6 diyaliz cihazimiz var, toplamda 17 hastamiza haftada yaklasik 50 seans hizmet veren bir merkezimiz burasi. Devlet-millet isbirligi ile açilmis olan önemli bir merkez oldu. Saglik Bakanligimizin büyük destekledigi, valimizin himayesinde Süreyya Astarci Bey ve esinin katkilari ile bir de Bolu’da bagisimizda bu merkezi aktif hale getirmis olduk. Insallah hayirlara vesile olur. Mudurnu halki ve çevre ilçeleri için güzel bir hizmete vesile olur. Diger servisi kullanan hastalarimiz ise Bolu’dan gidip gelmek durumunda kaliyorlardi. Bu hizmetle birlikte su anda toplam 17, daha sonrasinda artacak, hastalara hizmet vermeye devam edecegiz. Hayirlara vesile olsun, hastalarimiza sifa diliyoruz, bagisçilarimiza da tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Süreyya Astarci’ya tesekkür eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu Milletvekili Ismail Akgül, “Ilimizde, ilçemizde bu tür hayirlarin yapilmasi bizleri de onurlandiriyor, gururlandiriyor. Sizlere tekrar sükranlarimizi sunuyoruz. Desteklerinizden dolayi ilimizde Izzet baba, Mudurnu’da da Süreyya amcamiz oldugu müddetçe insallah bizler de yeni yetisen nesillerde de nice Süreyya Astarcilar, nice Izzet Baysallar olur” dedi.

Kaynak: İHA