Dünyanin Dört Bir Yanindan Gelip Enkaz Kentte Bulasigin Basina Geçtiler

Depremin vurdugu Hatay’a yardim maksatli gelen yabanci uyruklu 25 kisi, asevinde depremzede vatandaslara yemekten bulasiga kadar birçok hizmet vererek gönüllere dokunuyor.

Dünyanin Dört Bir Yanindan Gelip Enkaz Kentte Bulasigin Basina Geçtiler
Kahramanmaras merkezli depremlerde en büyük yikim Hatay’da meydana geldi. Enkaz kente dünyanin dört bir yanindan yardimseverler akin etti. Antakya ilçesi Küçükdalyan Mahallesi’nde de hizmet veren asevinde de 12 Çinli, 5 Amerikali, 3 Avusturyali, 5 Alman yardimsever, depremzedelere yardim ediyor. Yardimseverler, yeri geldiginde yemek dagitiyor yeri geldigindeyse bulasiklari yikiyor.

“Çin’den gelenle tanistim, Honkong, Amerika, Avusturya ve Avustralya’dan gelen var”

Dünyanin dört bir yanindan gelip, kendilerine hizmet eden insanlara tesekkürlerini dile getiren depremzedelerden Akif Yasar, “Burada daha çok yabanci ülkelerden gelenler bizlere hizmet ediyorlar. Devletimizin katkilariyla. Onlar da sag olsunlar, burada gelip hizmet ediyorlar. Çoktan beri burada yemek yiyoruz. Burada 3 ögün yemek veriyorlar. Çin’den gelenle tanistim, Honkong, Amerika, Avusturya ve Avustralya’dan gelen var” dedi.

Asevinde çikan yemeklerin güzel oldugunu dile getiren Sebahattin Cemal, “Yemekler çok güzel, rabbim razi olsun. Daha fazla insan gelse buraya daha iyi olur. Burada yemekleri yabancilar ve yerliler var onlar yapiyorlar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA