Kagithanede Uyusturucu Operasyonunda Yaralanan Polis Memuru Hakan Telli Sehit Oldu

Kagithane’de uyusturucu operasyonu sirasinda polise uzun namlulu ve otomatik silahlarla ates açilmasiyla 2 polisin yaralandigi, 1 saldirganin öldügü ve 1’i yarali 4 kisinin gözaltina alindigi operasyonda agir yarali olarak hastaneye kaldirilan Hakan Telli yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak sehit oldu.

Kagithanede Uyusturucu Operasyonunda Yaralanan Polis Memuru Hakan Telli Sehit Oldu


Gece saat 00.30 siralarinda Kagithane Hamidiye Mahallesi Ferman Caddesi üzerinde uyusturucu ticareti yapildigi tespit edilen bir eve yapilan baskinda polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ates açilmisti. Açilan ates sonucu 2 polis memuru gögsünden vurularak yaralanmis ve hastaneye kaldirilmisti. Agir yarali olarak hastaneye kaldirilan polis memuru Hakan Telli yapilan tüm müdahaleler ragmen kurtarilamayarak sehit oldu. A.Y.Ç. Isimli polis memurunun ise agir yarali oldugu ve tedavisinin devam ettigi ögrenildi.

Yapilan baskinda saldirganlardan Diyar Anacur (18) ölü olarak ele geçirilmis, polise ates açan O.A. (27), A.A. (19), K.T. (22), G.D. (19) isimli saldirganlar ise gözaltina alinmisti. Gözaltina alinan saldirganlardan birinin yarali olarak ele geçirilmisti.

Istanbul Valiligi’nin konuyla ilgili yaptigi açiklamada,

“25.08.2023 tarihinde saat 01.55 siralarinda Kagithane Ilçesi Hamidiye Mahallesinde bulunan bir adrese “Uyusturucu Madde Imal ve Ticareti” suçu kapsaminda gelen ihbari degerlendirmek üzere olay yerine intikal eden ekibimize, ikamete giris esnasinda içeride bulunan sahislar tarafindan uzun namlulu silah ve tabanca ile ates açilmistir. Binadan açilan ates sonucu operasyonda görevli Hakan Telli ve A.Y.Ç. isimli Polis Memurlarimiz agir sekilde yaralanmistir.

Adrese çagirilan takviye ekiplerimiz tarafindan gerçeklestirilen müdahale neticesinde D.A isimli sahis ölü, O.A isimli sahis yarali G.D., K.T. ve A.A isimli sahislar ise sag olarak ele geçirilmistir.

Hakan Telli ve A.Y.Ç isimli Polis Memurlarimiz, saglik ekiplerince yapilan ilk müdahalenin ardindan hastaneye kaldirilmis, Hakan Telli yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak sehit olmustur.

A.Y.Ç. isimli Polis Memurumuzun tedavisi devam etmektedir. Konu ile ilgili baslatilan tahkikat devam etmektedir.

Operasyonda Sehit olan polis memurumuz Hakan Telli’nin cenazesi bugün saat 11.00’de Istanbul Emniyet Müdürlügü Vatan Yerleskesi’nde düzenlenecek ugurlama merasiminin ardindan memleketi Tokat’a gönderilecektir.

Emniyet teskilatimiza 2007 Yilinda Izmir’de katilan aziz sehidimiz Hakan Telli evli ve iki çocuk babasiydi.

Aziz milletimizin basi sag olsun. 25.08.2023

Kamuoyunun bilgisine sunulur” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA