Georgia Davasinda Sanik Olan Eski ABD Baskani Trump Teslim Oldu

Eski ABD Baskani Donald Trump 18 kisi ile birlikte 2020’de düzenlenen baskanlik seçiminde Georgia eyaletindeki sonuçlara müdahale etmekle suçlandigi dava kapsaminda Fulton County Hapishanesi’ne giderek yetkililere teslim oldu. 200 bin dolar kefaletle serbest kalan Trump’in sabika fotografi yayinlandi.

Georgia Davasinda Sanik Olan Eski ABD Baskani Trump Teslim Oldu


Eski Amerika Birlesik Devletleri (ABD) Baskani Donald Trump ve beraberindeki 18 kisinin 2020’de düzenlenen baskanlik seçiminde Georgia eyaletindeki sonuçlara müdahale etmekle suçlandigi davada flas bir gelisme yasandi. Trump, saniklara teslim olmalari için verilen sürenin dolmasina saatler kala New Jersey eyaletinden Georgia eyaletindeki Atlanta sehrine gelerek Fulton County Hapishanesi’nde yetkililere teslim oldu. 200 bin dolar kefalet ödemeyi kabul eden Trump’in sabika fotografi çekildi. Hapishane kayitlarina " P01135809" numarasi ile geçen Trump, Yaklasik 20 dakika sonra hapishaneden ayrildi.

Trump: "Yanlis bir sey yapmadim"

New Jersey’e dönmeden önce basina açiklama yapan Trump, suçsuz oldugunu yineledi. Hakli olarak seçim sonuçlarina karsi çiktigini belirten Trump, "Bu davalar adaletle dalga geçiyor. Hiçbir hatamiz yok, yanlis bir sey yapmadim. Bunu herkes de biliyor" ifadelerini kullandi. Kendisine yönelik yargi sürecinin siyasi oldugunu daha önce de birçok kez dile getiren Trump, "Davalari açanlar esasen seçimlere müdahale ediyor" seklinde konustu.

Cuma gününe kadar süre verilmisti

2020 baskanlik seçimlerinde Georgia’daki

sonuçlara müdahale iddiasi ile hazirlanan 98 sayfalik iddianamede Trump ve diger 18 saniga toplamda 41 farkli suçlama yöneltilmisti. Saniklar 20 yila kadar hapis cezasi öngören santaj ile dolandiricilik için komplo kurmak ve yanlis beyanda bulunmakla suçlanmisti. Trump dahil 19 kisiye teslim olmalari için cuma günü yerel saatle 12.00’ye kadar süre verilmisti. Simdiye dek aralarinda Trump’in da bulundugu toplam 12 sanik teslim olmustu. Son olarak Fulton Bölge Savcisi Fani Willis 19 kisinin yargilanmasina 23 Ekim’de baslanmasini önerirken, Trump’in avukatlari araciligiyla bu öneriye itiraz edecegi kamuoyuna yansimisti.
Kaynak: İHA