Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz'dan Deprem Bölgesi Ve Kentsel Dönüsüm Açiklamasi

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, deprem bölgesine sadece bu yil merkezi bütçeden 762 milyar Türk lirasi harcanacagini kaydederek, “Krizi yönetmek istemiyorsak riskleri yönetmemiz lazim. Dolayisiyla riskli alanlarda hizli bir sekilde dönüsüm saglamamiz lazim. Kentsel dönüsüm basta olmak üzere riskli alanlarin dönüsümüne önümüzdeki dönemde çok daha fazla agirlik verecegiz. Gerekirse bazi yeni kanuni düzenlemeler yapip bu isleri daha da kolaylastiracagiz.” dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz'dan Deprem Bölgesi Ve Kentsel Dönüsüm Açiklamasi


Yilmaz, Büyük Taarruz’un 101’nci yil dönümü kutlamalari kapsaminda geldigi Afyonkarahisar’da partisinin il baskanligini ziyaret etti. Milletvekillerinin de eslik ettigi ziyarette teskilat üyelerine seslenen Yilmaz, ekonomiye iliskin önemli açiklamalarda bulundu. Yilmaz, açiklamasinda Subat ayinda meydana gelen ve büyük bir yikima sebep olan depremin ardindan bölgeye yapilan yatirimlar ve kentsel dönüsüm konusuna dair “Büyük bir afet, hiç böyle küçümsenecek bir sey degil. 11 vilayeti, 14 milyondan fazla insanimizi dogrudan etkileyen bir afet. Bunun onda biri bir ülkede olsa ne kadar iyi olursa olsun ekonomisi etkilenir. Dolayisiyla bu büyük bir afet. Bunun yaralarini sarmamiz birkaç yil alacak. Ama Allah’in izniyle bu yaralari hep birlikte saracagiz. Su anda çadirda kalan hak sahibi kalmadi neredeyse. Bütün vatandaslarimiz konteynerlerde geçici olarak barinma hizmeti aliniyor. Kalici konutlarin insasina basladik. Diger taraftan altyapi yatirimlarini yapiyor. Sadece konutlar degil ki, yol var, su var, elektrik, dogal gaz var, egitim ve saglik hizmeti var. Bütün bunlarin bu yükü hep birlikte kaldiriyoruz. Sadece merkezi yönetim bütçesinden bu sene, gelecek yili ondan sonraki yili saymiyorum. Sadece bu yil harcayacagimiz para 762 milyar Türk lirasi. Çok büyük bir rakam hakikaten ama çok sükür güçlü bir ülkemiz var. Istikrarli bir yönetimimiz var. Bu agir yükü de devlet ve millet olarak hep birlikte insallah kaldiracagiz. Ülkemizi çok daha güvenli yarinlara tasiyacagiz.” diye konustu.



“Gerekirse bazi yeni kanuni düzenlemeler yapip bu isleri daha da kolaylastiracagiz”

Kentsel dönüsüm konusunda iktidarin gerekeni fazlasi ile yapacagini vurgulayan Yilmaz, açiklamalarini söyle sürdürdü:

“Bir taraftan da afet riski olan bölgelerimizde kentsel dönüsümle milyonlarca konutu dönüstürmeye hedefliyoruz. O konuda da bir takim çalismalar yapiyoruz. Sunu da ifade etmek isterim. Afyon’da bir deprem ili oldugu için özellikle altini çizmek isterim. Krizi yönetmek istemiyorsak riskleri yönetmemiz lazim. Dolayisiyla riskli alanlarda hizli bir sekilde dönüsüm saglamamiz lazim. AK Parti olarak 20 yilda çok önemli dönüsümler sagladik. Belli bir yere geldik. Ama daha yapmamiz gereken isler var. Dolayisiyla. Kentsel dönüsüm basta olmak üzere riskli alanlarin dönüsümüne önümüzdeki dönemde çok daha fazla agirlik verecegiz. Gerekirse bazi yeni kanuni düzenlemeler yapip bu isleri daha da kolaylastiracagiz.”
Kaynak: İHA