Motosiklet Sürücülerine Siki Denetim Açiklamasi 'Kask Siparisi Verdim' Bahanesi Cezadan Kurtaramadi

Kirikkale’de polis ekipleri tarafindan motosiklet sürücülerine yönelik denetim yapildi. Kontrol noktasinda durdurulan bir sürücünün, "Kask siparisi verdim, motosikleti de yeni aldim" bahanesi ise cezadan kurtaramadi.

Motosiklet Sürücülerine Siki Denetim Açiklamasi 'Kask Siparisi Verdim' Bahanesi Cezadan Kurtaramadi


Kirikkale Il Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Subesi ile Asayis Sube Müdürlügüne bagli ekipleri tarafindan genel asayis, trafik ve kamu düzeninin saglanmasi maksadiyla motosiklet sürücülerine yönelik uygulama yapildi. Uygulama ile çalinti ve aranan motosikletler, aranan sahislar, motosikletlerin trafige uygunlugu ve sürücülerin kural ihlali yapip yapmadigi denetlendi.

Asayis ve trafik personelinin katilimiyla yapilan uygulamada, motosikletlerin plaka, sigorta, ruhsat, sasi numaralari kontrol edilirken, sürücülerin ise kimlik bilgileri sorgulandi. Herhangi bir eksigi bulunan motosikletler trafikten men edilirken, kask takmayan ve eksik evraklari bulunan sürücülere de para cezasi uygulandi.

Atatürk Bulvari’nda olusturulan kontrol noktasinda uygulamaya takilan bir sürücünün "Kask siparisi verdim, motosikleti de yeni aldim" bahanesi cezadan kurtaramadi. Sürücüye, kask takmadan motosiklet kullandigi gerekçesiyle 437 lira para cezasi kesildi. Diger bir sürücüye de muayenesiz motosiklet kullanmaktan para cezasi uygulandi. Sigortasi olmayan 1 motosiklet ise trafikten men edildi, sürücüsüne de para cezasi yazildi.

Motosiklet kullanirken kask takilmasi gerektigini belirten sürücü Semih Özdemir, "Bu araca biniyorsak kaskimizi ve ekipmanlarimizi takmamiz gerekiyor. Kaza olsa bile kask hayat kurtarabiliyor. Sik sik kontroller yapiliyor. Faydali bir uygulama. Sürekli denetimlerin olmasi kazalarin daha aza inmesini sagliyor" ifadesini kullandi.

Motosiklet sürücüsü Furkan Yilmaz ise, "Kask zorunlulugu var. Olabildigi kadar havalar sicakta olsa takmak zorundayiz. Her sey bizim güvenligimiz için yapiliyor" dedi.

Kaynak: İHA