Harold Firtinasi Texas'ta Karaya Ulasti

Meksika Körfezinde olusan Harold Firtinasi ABD’nin Texas eyaletindeki Padre Adasi’nda karaya ulasti.



ABD Ulusal Kasirga Merkezi (NHC) tarafindan yapilan açiklamaya göre, Harold Firtinasi’nin merkezi Texas’in güneyindeki Padre Adasi’nda karaya ulasarak, siddetli yagislar ve saatte 80 kilometre hizla esen sert rüzgarlarla bölgeyi etkisi altina aldi.

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS) ise yayinladigi bültende, yagislarin yogunlugu dolayisiyla bölgede sel yasanma ihtimali oldugunu ve firtinanin bazi nesneleri savurarak tehlike olusturabilecegini bildirerek bölge sakinlerinin evlerinden çikmamalarini tavsiye etti.

Harold Firtinasi’nin batiya dogru ilerlemeye devam ederek ülkenin iç kesimleri ile Meksika’nin kuzeyinde de saganak yagmur, dolu yagisi ve sert rüzgarlarla etkili olmasi bekleniyor.

Hilary Firtinasi 1 gün önce ülkenin batisini vurmustu

Harold Firtinasi’nin ABD topraklarina dogu kiyisindan giris yapmasindan 1 gün önce ise Hilary Firtinasi ülkenin bati kesimlerini vurmustu. California ve Nevada eyaletlerinde etkili olan Hilary Firtinasi sel ve su baskinlarina sebep olmus, birçok aracin sel sularinda mahsur kaldigi ve çok sayida elektrik direginin yikildigi bildirilmisti.

Hilary Firtinasi Meksika’da ise sel ve su baskinlarinin yani sira 5 kisinin hayatini kaybetmesine yol açmisti.
Kaynak: İHA