Yildirim Belediyesi'nden Hayrettin Karaman'a Vefa Programi

Yildirim Belediyesi, Prof. Dr. Hayrettin Karaman için vefa programi düzenliyor. Program çerçevesinde Karaman Hocanin kaleme aldigi kitabin tanitimi yapilacak. Karaman Hocanin siirlerinden olusan ilahi albümü sanatseverlerle bulusturulacak ve ilahi olarak bestelenen 13 siir için 13 ayri ebru sanatçisinin hazirladigi eserler sergiye sunulacak.

Yildirim Belediyesi'nden Hayrettin Karaman'a Vefa Programi
Yildirim Belediyesi, Ilahiyatçi-Islam Hukukçusu Prof. Dr. Hayrettin Karaman’a vefa programi düzenliyor. 30 Eylül’de Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilecek programda ‘Yildirim Belediyesi Kültür Yayinlari’ndan çikarilan ve Hayrettin Karaman’in kaleme aldigi ‘Dert Söyletir Ask Aglatir’ kitabinin tanitimi yapilacak. Yine güftesi Karaman’a, bestesi Musikisinas Mehmet Kemiksiz’e ait özel ilahi albümü katilimcilarin begenisine sunulacak olup ilahi olarak bestelenen 13 siir için 13 ayri ebru sanatçisinin hazirladigi eserler görücüye çikacak.

Ülkemizin degerlerini anmak, onlara gereken degeri gösterebilmek ve gelecek nesillerin bu önemli isimden faydalanmalarini saglamak amaciyla Prof. Dr. Hayrettin Karaman’a vefa programi düzenleyeceklerini belirten Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Medeniyetimizin köklü müktesebatini, günümüzün birikimi ve imkanlariyla harmanlayarak gelecege tasiyan, Islami ilimlerdeki vukufiyeti, hosgörüsü, tevazusu ve özgün eserleriyle taninan, bir neslin öncüsü Prof. Dr. Hayrettin Karaman Hocamiz ilme ve düsünce dünyamiza birçok katki saglamistir. Ögretim, teblig ve irsad faaliyetleri ile binlerce ögrenci yetistirmistir. Sadece ilmi kimligiyle degil vesayete karsi dik durusu ve mücadelesiyle de temayüz etmis bir isimdir. Yildirim Belediyesi olarak biz de hocamizin kaleme aldigi ‘Dert Söyletir Ask Aglatir’ adli siir kitabini ve hocamizin siirlerini Musikisinas Mehmet Kemiksiz’in bestelemesiyle bir albüm haline getirip sanat dünyasina kazandirdik. 30 Eylül’de düzenleyecegimiz vefa programina tüm sanatseverleri bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA