Vali Selçuk Aslan Açiklamasi 'Afetlere Hazirlikli Olacagiz'

Düzce – Valiler kararnamesi ile Düzce’ye atanan Vali Selçuk Aslan görevine basladi. Daha önce sel ve deprem bölgelerinde koordinatörlük görevini yapan Vali Aslan, Düzce’de ilk hedefin afetlere karsi dayanikli bir sehir olusturmak oldugunu söyledi.

Vali Selçuk Aslan Açiklamasi 'Afetlere Hazirlikli Olacagiz'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla Iller Idaresi Genel Müdürlügünden Düzce Valiligi’ne atanan Vali Selçuk Aslan için Düzce Valiligi önünde karsilama programi düzenlendi.

Vali Aslan’in tören birligini selamlamasiyla baslayan programa mülki idareciler, kurum ve kuruluslarin idarecileri, muhtarlar, siyasi parti il baskanlari ve STK temsilcileri katildi.

Programa katilanlarla tek tek tanisan Vali Aslan, daha sonra bir konusma yapti.

Konusmasinda herkese açik, ulasilabilir bir vali olacagini dile getiren Selçuk Aslan, deprem ve sel bölgelerinde koordinatörlük yaptigini belirterek, Türkiye’nin en genç ilinde afetlere karsi hazirlikli bir sehir olusturmak için çalisacagini da ifade etti.

Vali Aslan, "Düzce Valiligi görevimin bu güzel sehre, sizlere ve milletimize, hayirli ve ugurlu olmasini temenni ediyorum. Cumhurbaskanimizin tensipleriyle atanmis oldugum Düzce Valiligi görevine bugün itibariyla baslamis bulunmaktayim. Kutadgu Bilig’de denildigi gibi ’Hizmet et, kul hizmeti sayesinde bey olur, hizmeti makbule geçmeyen insan dilegine kavusur mu?’, yine Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle ’Millete efendilik yoktur, hizmet vardir, ona hizmet eden efendisi olur’ ve Seyh Edebali’nin ifadesiyle ’Insani yasat ki devlet yasasin’ siari ve tarihimizin, medeniyetimizin devlet gelenegimizin birikimlerini göz önünde bulundurarak Düzce’mizi hep birlikte düsünecek, hep birlikte hayal edecek, ilimizin her alanda topyekun gelisimine yönelik adimlarla hizmet çitasini insallah daha yukarilara tasimak için el ele birlikte gayret sarf edecegiz" dedi.



"Afetlere hazirlikli olacagiz"

Vali Aslan, deprem ve sel bölgelerinde koordinatörlük yaptigini da belirterek, Düzce’de afetlere karsi hazirlikli olmak için çalismalar yapilacagini dile getirerek, "2001 Aralik ayinda kaymakam adayi olarak basladigimiz mülki idare amirligi yolculugunda bulundugum dönem içerisinde kaymakamlik, vali yardimciligi, mülkiye müfettisligi ve yine istisnai görevler noktasinda afet acil durum koordinatörlükleri, il özel idaresi genel sekreterlikleri ve son olarak Iller Idaresi Genel Müdürü olarak 22 yili asan meslek yasamim boyunca edindigim tecrübeler isiginda Düzce ilimizdeki en temel hedefim; vatandaslarimizin huzur ve güven içinde yasamasi, kamu düzeninin devami basta olmak üzere yakin zamanda yasadigimiz sel ve deprem felaketlerini göz önünde bulundurarak ilimizin afetselligine yönelik tedbirleri almak ve gerekli adimlari atmak olacaktir" ifadelerine yer verdi.

"Ulasilabilir vali olacagim"

Vali Selçuk Aslan, vatandaslarin ulasabilecegi bir vali olmak istedigini de isaret ederek, "Bunlarin yani sira; sehrin tüm dinamikleriyle is birligi içerisinde, milletvekillerimiz, yerel yönetimlerimiz, üniversitemiz, sivil toplum kuruluslarimiz, muhtarlarimiz ve sehrimizin tüm kanaat önderleriyle birlikte geçmiste yapilanlarin üstüne yeni kazanimlar ekleyerek Düzce’mizi daha ileri bir seviyeye tasimak için var gücümüzle çalisacagiz. Tüm Düzceli hemsehrilerime ayrica sunlari da ifade etmek istiyorum; valilik sizindir. Cumhurbaskanimizin yönetim anlayisina da uygun olarak görev yapacagim süre boyunca her daim ulasilabilir bir vali olacagim. Basta sehit ailelerimiz ve gazilerimiz olmak üzere garip gureba ve ihtiyaç sahibi her vatandasimiz bizlere emanettir. Bizler necip milletimize hizmet ederek Cenab-i Hakk’in rizasina talibiz. Ancak bu rizanin da milletin rizasindan geçtigini biliyoruz. Bu itibarla milletin rizasini, duasini kazanmak için var gücümüzle gayret edip, Düzce’mizde hayirla anilacak isler yapmaya talibiz. Cumhurbaskanimizin Türkiye Yüzyili vizyonu çerçevesinde ortaya koydugu hedefler istikametinde azim ve kararlilikla çalismaya devam edecegiz" diye konustu.

Program sonunda makamina gelen Vali Selçuk Aslan, göreve baslama yazisini imzalayarak, vali yardimcilari ve belediye baskanlari ile bir süre sohbet etti.
Kaynak: İHA