Trafikte Yolu Kesilen Ve Tehdit Edilen Ambulans Soförü O Anlari Anlatti

Istanbul’da siren ve çakarlari açik sekilde ilerlerken yanindan manevra yaparak geçmek isteyen ve bu sirada kaza yapan duyarsiz sürücünün tehdit ettigi ambulans soförü Battal Türkan, "Sagimdan solumdan ve arkamdan selektör yapan sürücü kornaya basarak beni takip etti. Belli bir yerden sonra aracini önüme kirdi" dedi.

Olay, önceki gün ögle saatlerinde Basin Ekspres yolu Basaksehir istikametinde meydana gelmisti. Iddiaya göre, çakar ve sirenleri açik sekilde ilerleyen ambulansin yanindan manevra yaparak geçmeye çalisan otomobil sürücüsü, bariyerleri fark etmeyince kaza yapmisti. Kaza sonrasinda ambulansi durduran sürücü, kazadan ambulans soförünü sorumlu tutarak tehdit etmisti. Otomobil sürücüsü, soföre ambulansin içinde hasta olup olmadigini merak ettigini ve içerisine bakmak istedigini söylemisti. Saglik ekipleri ile israrci otomobil sürücüsü arasinda yasanan hasta diyalogu cep telefonu kamerasina yansimisti. Tehdit edilen ambulans soförü o anlari anlatti.

“Biz aracina herhangi bir sekilde vurmadik ve maddi zarar vermedik”

Yasadigi olayi anlatan Sultangazi Belediyesi’nde görevli ambulans soförü Battal Türkan, “Sultangazi’de ikamet eden hastalarimizi tedavi olduklari hastanelere götürüyoruz. Tedavi bitiminde de tekrar evlerine getiriyoruz. Dün yasadigimiz hadise, sabah hastamizi aldik. Bahçelievler’de özel bir hastaneye tedavisi için götürdük. Özel hastanede tedavisi bittikten sonra hastayi 1 saat kadar müsahede altinda tuttular. O 1 saat içinde hasta stabil duruma geldiginde biz hastamizi Yenibosna Adli Tip Kurumu’nun oradan E-5’e baglandik. E-5’ten Basin Ekspres yoluna baglanirken yol üç seritli hale düsüyor. Sag seritte tir, 2. seritte ben varim. Tir ve ben ayni güzergahtayiz. 3. serit ise havalimani yönüne dönüyor. Aymadan fark edince biraz daha hizlandim. Çünkü ya arkamdaki araba bana vuracakti. Ben adama veya vatandasa yol versem ben tira vuracaktim. En uygun sekilde ilerledim. O arada aynadan gördügüm araç yol ayrimina kadar geldi. Orada takildi kaldi. Biz aracina herhangi bir sekilde vurmadik ve maddi zarar vermedik. Kendisi aracini da refüje vurmadi. Tekrar kontrol ettim” dedi.



“Sagimdan, solumdan ve arkamdan selektör yaparak ve kornaya basarak beni takip etti”

Takip edildigi ve tehdit edildigi anlari anlatan Türkan, “Oradan sonra beni takibe basladi.

Sagimdan, solumdan ve arkamdan selektör yaparak ve kornaya basarak beni takip etti. Belli bir yerden sonra aracini önüme kirdi. Orada sonra ’Araçta hasta var mi, yok mu?’ diye sordu. Ben de ’Hastam var’ dedim. O sirada aracindan indi. Ben de camimi yarim indirdim, asagiya inmedim. Görebilir miyim diye sormasinin ardindan ben de yok dedim. Aracinda hasta varsa ben görecegim diye israr etti. Karsiliginda ben de hangi kimlikle hastayi görmek istedigini sordum. ’Ben Rizeliyim, cümle alem bilir beni’ seklinde cevap verdi. O esnada emniyetle irtibata geçtim. Emniyete durumun izahini yaptim ve araç plakasini bildirdim. O anda sahis gitti aracin ön kapisini açti. Sonra bana dogru gelmeye basladi.

Baktim kamerasini açti, ben de açtim ve video kaydina basladim. Tekrar ayni sorulari sordu bana. Ben de ayni seyleri tekrarladim. Hastamiz hanimefendiydi. Onun esi geldi ve benim esim diye adama söyledi.

’Hasta benim hastam, ne hakla göreceksin?’ diye sordu. Olay büyümesin diye video kaydini durdurdum ve çikis yapmak zorunda kaldim. Olay bundan ibaret” seklinde konustu.

Kaynak: İHA