Özhaseki Açiklamasi 'Hep Birlikte Sehrimize Hizmet Etmeye Devam Edecegiz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Kayseri’deki projeleri hizla takip ettiklerini söyleyerek, “Hep birlikte sehrimize hizmet etmeye devam edecegiz” dedi.

Özhaseki Açiklamasi 'Hep Birlikte Sehrimize Hizmet Etmeye Devam Edecegiz'


Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Kayseri’de görev yapan basin mensuplari ile bir araya geldi. Burada Kayseri’de devam eden yatirimlari siralayan Özhaseki, “Önümüzde bir takim projeler var. O projeleri de hizla takip ediyoruz. Hizli tren isi insallah zamaninda bitmis olacak. Belki bundan 1 sene önce ise baslayip temel atmanin faydasini görecegiz. Çünkü bugünlerde herhangi bir sehir dese ki, biz hizli trene baslamak istiyoruz, bunu ihale edin, ihale kapsaminda alinip kolay kolay yapilamaz gibi geliyor bana. Baslayan isler devam eder, yarim isler bitirilir ama sifirdan ihaleye baslamak zor gibi gözüküyor. Çünkü bizim en önceligimiz 850 bin bagimsiz birimi yapacaksiniz, en önceligimiz bu. Neredeyse 2 milyon insanimiz disarida duruyor. Konutlari yapmanin bedeli de 100 milyar dolari geçiyor. Böyle bir ortamda öncelikle siralamasinda deprem öne geçecegi için bu ise baslamak kolay degil. Çok sükür o da hizla devam ediyor. Havaalani insaatimiz bitmek üzere. Millet bahçesiyle beraber es zamanli bitirirsek açilisini yapariz. Bir taraftan lojistik merkezinin insaati devam ediyor. Rayli sistem mobilyacilar sitesine kadar çalismaya devam eder. Talas rayli sistemi bitti, deneme sürüsü devam ediyor. TOKI’nin yaptigi konutlarin anahtar teslimini yapacagiz. Hep birlikte sehrimize hizmet etmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Özhaseki, dün temeli atilan Yesilay Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili de, “Eger kendi içimizde çözemezsek degisik kamu kurumlarinin bu konuda yapacaklari yardimlar bahsi var. Oradan mutlaka yardimda bulunurlar. Orada hayirseverlerimizin emegi ile ise basliyoruz. Geriye kalan kismini Yesilay Genel Merkezi yapacak. Yine eksigimiz kalirsa hiç merak etmeyin birçok kurulus buraya yardim eder. Siz Kayseri’de hayir isinin baslayip da yarim kaldigini gördünüz mü. Suanda hiç olmadi, bundan sonrada olmaz. Ama su yapar ama bu yapar. Nasibi olan yapar” dedi.

Kaynak: İHA