Hasara Ugratilan Aracini Daha Ucuza Tamir Ettirmek Isterken Hayatinin Sokunu Yasadi

Ankara’da kimligi belirsiz kisilerce hasara ugratilan aracini ucuza tamir ettirmek isteyen berber, kendisini tamirci olarak tanitan müsterisine teslim ettigi otomobilinden günlerdir haber alamadigini ve dolandirildigini ileri sürdü.

Hasara Ugratilan Aracini Daha Ucuza Tamir Ettirmek Isterken Hayatinin Sokunu Yasadi
Olay, Altindag ilçesindeki bir otoparkta meydana geldi. Iddialara göre, Necati Turan’a ait 2008 model otomobile park halindeyken kimligi belirsiz kisiler tarafindan zarar verildi.

Aracini kirip döken kisilerin kim oldugunu bulamayan Turan, polise sikayetçi olmaktan vazgeçerek otomobilini tamir ettirmeye karar verdi. Görüstügü tamircilerin teklif ettigi ücreti fazla bulan Turan’in aklina kendisini kaporta tamircisi olarak tanitan müsterisi geldi. Turan, müsterisi Hasan Tahsin Ç. (35) ile 800 lira karsiliginda anlasarak aracini teslim etti. Arabayi teslim alan Hasan Tahsin Ç., sürekli alisveris yaptigi bir dükkandan tamir için malzeme almasi gerektigini belirterek, Turan’dan para istedi. Bunun üzerine Turan, 800 liralik tamir bedelinin 600 lirasini Hasan Tahsin Ç.’ye önden vererek otomobiline tekrar kavusacagi ani beklemeye basladi.



Aracindan uzun süre haber alamadi

Otomobilini tamir için verdigi günün aksaminda teslim almayi bekleyen Turan, Hasan Tahsin Ç.’den onarim isleminin ertesi güne kaldigi cevabini aldi. Hasan Tahsin Ç.’nin süphe uyandirmamak için tamir anindan sürekli fotograf göndermesine aldanan Turan, ertesi günü beklemeye basladi.

2 gündür tamirhanede oldugunu düsündügü otomobilinin durumunu sormak isteyen Turan, telefonla aradigi Hasan Tahsin Ç.’ye ulasamadi. Ulasamadigi müsterisini sormak için malzeme alinan dükkana giden Turan, hayatinin soku ile karsilasti. Dükkandakilerin Hasan Tahsin Ç.’yi tanimadiklarini belirtmesi üzerine Turan, polise giderek sikayetçi oldu. 450 bin lira degerindeki aracindan günlerdir haber alamadigini söyleyen Turan, Hasan Tahsin Ç.’nin kendisini dolandirdigini ileri sürdü. Hasan Tahsin Ç.’nin baskasina ait bir yerde araci tamir ettiriyormus gibi izlenim verdigini de iddia eden Turan, yetkililerden gelecek güzel haberi bekliyor.

“Aradigimda telefonu kapaliydi”

Magdur oldugunu dile getiren Necati Turan, söyle konustu:

“Is yerimin yukarisinda bir otopark var. Güvenligi ve kamera sistemi olmayan bir yer. Aracimi oraya park ediyordum. Aracimin hasara ugratildigi söylendi. Arabamin camini kirmislar. Sol tarafina da hasar vermisler. Kimse görmedigi ve kamera kaydi olmadigi için sikayetçi olmadim. Arabami tamire götürdüm, camini taktirdim. Ardindan da bir kaporta tamircisine ugradim. 2 bin liraya tamir edeceklerini söylediler. Aklima kaportacilik yapan bir müsterim geldi. Kendisini yanima çagirdim. Araci tamir edebilecegini ve 800 lira ücreti oldugunu söyledi.

Diger tamirciye göre tamir ücreti daha uygun oldugu için ve tanidigim birisi oldugu için ona tamir ettirmeye karar verdim. Bana aksama kadar arabayi teslim edecegini söyledi.

Malzeme alacagini söyledigi için 600 lira nakitle birlikte arabami emanet ettim. Gün içerisinde telefonla görüstügümüzde araci tamir ettigini söyledi.

Aksam tekrar aradim, boya isinin yetismedigini söyledi.

Araci da kendi dükkaninda tamir etmiyormus. Bir arkadasinin dükkanini para karsiliginda kullandigini söyledi.

Biz de hiç süphelenmedik. Giyimi ve konusmasi düzgün olan birisiydi. Biz de güvendik. Aracimi ertesi gün teslim edecegini söyledi.

Aracin da tamir edildigi fotograflari bana gönderdi. Ertesi gün aradigimda telefonu açmadi. Bir süre sonra tekrar aradigimda ise telefonu kapaliydi. Biz de bir aksilik olmustur diye aksama kadar beklemek istedik.”

“Daha önce 7 tane dosyasi varmis”

Hasan Tahsin Ç.’nin daha önce de benzer suçlara karistigini ögrendigini söyleyen Turan, “Bana uzun süredir otomobil boyasi aldigi bir dükkan oldugunu ve sürekli o kisilerle çalistigini söylemisti. Malzemeyi de oradan alacagini söylemisti. Ben de kendisine ulasamayinca o dükkana gittim. Fotograflari gösterdigimde ‘Bu kisiyi tanimiyoruz’ dediler. Aksama kadar bekledim, kendisine ulasamayinca polise gidip sikayetçi oldum. Kendisi dolandirici çikti. Daha önce 7 tane dosyasi varmis. Hepsi ortaya çikti. Aracimin piyasa degeri 450 bin lira idi. Biz de simdi umutla güzel bir haber gelmesini bekliyoruz” dedi.



“Uzun yillardir elimde tuttugum birikimim yok oldu”

Kendisine de çok kizgin oldugunu ifade eden Turan, “Insanlara benim gibi her gördüklerine inanmamasini ve herkesi kendileri gibi görmemelerini tavsiye ediyorum. Herkese iyi niyetle yaklasmasinlar. Bütün birikimim o arabaydi. Belki de çocuklarim için kullanacaktim. Uzun yillardir elimde tuttugum birikimim yok oldu. Çok magdurum, üzgünüm. Benim gibi insanlari dolandirmaktan vazgeçsinler. En çok kendime kiziyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA