GMIS Genel Baskani Yesil'den Isçi Alimi Açiklamasi

GMIS Genel Baskani Hakan Yesil, Türkiye Taskömürü Kurumu’na (TTK) alinacak 2 bin isçi alimiyla ilgili açiklamalarda bulundu.

GMIS Genel Baskani Yesil'den Isçi Alimi Açiklamasi
GMIS Genel Baskani Hakan Yesil, TTK’ya 2 bin isçi alimiyla ilgili gelinen süreç ve güncel gelismeler hakkinda gazetecilerin sorularini cevaplandirdi. TTK’ya isçi aliminin en kisa süre içerisinde sonuçlanmasi için mücadele ettiklerini ifade eden Genel Baskan Yesil, “Bizim ve kamuoyunun birtakim talepleri vardi. Ise alim sartlari konusunda bölgelerde köy köy ve ilçe ilçe ya da merkezi alim ve deneme süreçleriyle ilgili bazi talepler vardi. Bu talepleri bizler yetkili bakanligimiza ilettik. Milletvekillerimiz ile birlikte, beraber bunu takip ediyoruz. Su an bakanlik nezdinde bunlara çözüm odakli çalismalar yapiliyor. Biz gelisme olmasi halinde sizlerle paylasacagiz. Bizler yakindan takip ediyoruz. TTK’ya 2 bin isçinin en kisa süre içerisinde alinmasi için mücadele ediyoruz” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in verdigi 2 bin isçi sözünü hatirlatan Genel Baskan Yesil, söyle dedi:

“Cumhurbaskanimizin Zonguldak’ta Filyos’ta TTK’ya 2 bin isçinin alinacagi müjdesini verdiginde Agustos ayinda bu arkadaslarin is gücüne katilacagi yönünde açiklamalari vardi. Bakanlar degisti biliyorsunuz ve biz bunu yeni bakanlara hatirlatiyoruz. Bu konunun bir an önce çözülmesi konusunda ugraslarimiz var. Madencilik zor bir meslek biliyorsunuz. Yasalar degisti ve bununla beraber bazi sartlar da degisti. Bu sartlarin usule uygun hale gelmesi için mücadele ediyoruz. Çok zor degil ama usule uygun hale gelmesi için çalisiyoruz. Devlette devamlilik esastir. Isçi alimiyla ilgili projeler sunuldu. Bakanligimizla görüsüp bir an önce nihai sonuçlara ulasilmasi için gayret gösteriyoruz.”
Kaynak: İHA