Elbistan'da Kilit Parke Çalismasi 2 Milyon Metrekareye Ulasti

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesine bagli 93 mahallede sürdürülen kilit parke çalismasinin 2 milyon m’ye ulastigi bildirildi.

Elbistan'da Kilit Parke Çalismasi 2 Milyon Metrekareye Ulasti
Sehrin üstyapisinda büyük dönüsüm saglayan çalismanin 400 milyon liralik bütçeye sahip oldugunu belirten Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz, “Özellikle kirsal mahallelerimiz olmak üzere tüm kentimizde standartlari degistirmeye devam ediyoruz” dedi.

Baskan Gürbüz, ilçe genelindeki kilit parke çalismalarina iliskin açiklamalarda bulundu.

Belediye bünyesindeki kilit parke tesisinin, kentin üstyapisindaki dönüsümü saglamak için tam kapasite çalistigini hatirlatan Baskan Gürbüz, “Bu hizmetin kalbi sayilacak tesisimizle sehrimizi hali gibi dokuyoruz” dedi.

Asrin felaketinin, binalar ve yasamin her bir noktasinda oldugu gibi üstyapida ciddi tahribata yol açtigina deginen Baskan Gürbüz, “Yollarimiz ve caddelerimizde bir yandan depremin izlerini silerken diger yandan da sehrimizin yeniden imarina katki sunuyoruz” ifadelerini kullandi.

Gürbüz, 79’u kirsal olmak üzere 93 mahallede Elbistan Belediyesi’nin iz birakan hizmet ve projelere imza attigini bildirdi.

2019-2023 yillari arasinda dösenen kilit parke miktarinin 2 milyon m olduguna deginen Baskan Gürbüz, bu önemli çalismaya da 400 milyon lira bütçe aktarildigini söyledi.



Elbistan’in, birçok uygarligin izlerini tasidigina dikkati çeken Belediye Baskani Mehmet Gürbüz, söyle devam etti:

“Kadim sehrimizin dört bir yanini modern yasamin en önemli gerekliliginden bir olan kilit parke ile bulusturup sehir merkezi-kirsal ayrimini ortadan kaldiriyoruz. Vatandaslarimizin ulasimda karsilastigi sorunlara kalici çözüm üreterek; daha önceki dönemlerde dillere pelesenk olan ‘yazin tozu kisin da çamuru meshur’ sözünü hafizalardan siliyoruz. Bütün bu çalismalari da üreten belediye olarak kendi imkanlarimizla yapiyoruz. Bu anlamda sehrimizin belediyecilik tarihindeki en üretken dönemini yasiyoruz. Tüm hizmet birimlerimizle mesai mefhumu gözetmeksizin tarihi hizmetlere imza atmak için sahadayiz.”

Diger kurumlarin yaptigi altyapi çalismalarindaki gecikmelerden kaynakli aksama yasandigini belirten Baskan Gürbüz, “Elbistan’imizi adeta santiyeye çevirdik. Sehrin modern yüzünü planliyoruz. Altyapi sorunlari giderilen tüm yollarimizi asfalt ve kilit parke ile kaplayarak sehrimize en az yarim asir hizmet edecek eserler kazandiracagiz. Depremin sehrimizde biraktigi izleri hep birlikte silip; 2023 senesini Elbistan’in çok saglam bir sekilde yeniden insa edildigi sene olarak yazacagiz” cümleleri ile açiklamasini tamamladi.
Kaynak: İHA