Elazigli Davulcunun Agzinda Tuttugu Mesale Ve Ates Çemberindeki Yaptigi Sov Hayran Birakti

Elazig’da ve çevre illerdeki dügünlerin vazgeçilmezi ismi haline gelen ’Kosovali Mami Can’ lakapli davulcu Muhammed Sahin Uçkaç, gittigi dügünde agzinda tuttugu mesale ve olusturdugu ates çemberinde yaptigi sov ile costurdu.

Elazigli Davulcunun Agzinda Tuttugu Mesale Ve Ates Çemberindeki Yaptigi Sov Hayran Birakti


Yazikonak ilçesinde oturan, dügünlerde davul çalarak geçimini saglayan 30 yasindaki ’Kosovali Mami Can’ lakapli davulcu Muhammed Sahin Uçkaç, yöredeki dügün ve nisanlarin vazgeçilmezi haline geldi. Dogu ve Güneydogu bölgesinde 13 senedir yaptigi davul sovlari ile dikkat çeken Kosovali Mami Can’a ait videolar da sosyal medyada rekorlar kiriyor. Kendine has sovlari ile büyük ilgi gören Kosovali Mami Can, son olarak beldede Koçpinar ailesinin dügününde sahne aldi. Alana agzinda ve kafasinda mesaleler ile giren davulcu, atesten olusturdugu çemberin içerisinde yaptigi sovlarla davetlileri costurdu. Üzerine yerlestirdigi ledlerle dügüne renk katan, yeri geldiginde hareketsiz kalan ve bir an da yuvarlanarak halayin ortasina dalan çilgin davulcu Mami Can, izleyenleri kendine hayran birakti.

“Dogu ve Güneydogu bölgelerinden çok teklif geliyor”

Dügünlere özel olarak davet edildigini dile getiren davulcu Muhammed Sahin Uçkaç, “ Bu aksamki dügünde sov yaptim. Herkes burada ve beni taniyor ve seviyor. 6 senesi Elazig’da olmak üzere 13 yildir bu isi yapiyorum. Bunlar benim yeni figürlerim. Agzimda ve sapkamda mesale vardi. Dogu ve Güneydogu bölgelerinden çok teklif geliyor” dedi.

“Dügüne gelenler davulcudan gerçekten çok memnun kaldi”

Oglunun dügününde yapilan sovu begendiklerini dile getiren Alaattin Koçpinar, “ Öncelikle dügüne gelen herkese çok tesekkür ederiz. Bu güzel ve mutlu günümüzde bizi yalniz birakmadilar. Dügüne gelenler de davulcudan gerçekten çok memnun kaldi” diye konustu.

“Görülmemis bir eglence oldu”

Dügüne katilan davetlilerden Sabahattin Akdere ise “ Yöresel etkinliklerle muhtesem dügünlerimiz oluyor. Bu bizim kültürümüzdür, sevincimizdir. Gösteri muhtesemdi. Görülmemis bir eglence oldu. O konuda degerli kardesimizi tebrik ediyor, kendisine basarilar diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA