'Dikkat Düsük Köprü' Tabelasini Görmeyen Tir Sürücüsü Alt Geçide Çarpti

Eyüpsultan’da ‘Dikkat Düsük Köprü’ yazili tabelayi görmedigi iddia edilen tir sürücüsü alt geçide çarpti. Çarpmanin etkisiyle tirin dorsesinde bulunan konteyner yola devrildi, sürücü ise kazayi hafif siyriklarla atlatti. Kaza sonrasi yol iki yönlü araç trafige kapatildi.

'Dikkat Düsük Köprü' Tabelasini Görmeyen Tir Sürücüsü Alt Geçide Çarpti
Kaza, saat 11.00 siralarinda Eyüpsultan Maltepe Caddesi üzerinde meydana geldi. Iddiaya göre ‘Dikkat Düsük Köprü’ yazili tabelayi göremeyen 41 AKY 242 plakali tir sürücüsü alt geçide çarpti. Çarpmanin etkisiyle tirin dorsesinde bulunan konteyner yola devrildi. Kaza sonrasi her iki yön araç trafigine kapandi. Kazayi gören vatandaslar durumu polis, itfaiye ve saglik ekiplerine bildirdi. Kazada tir sürücüsü hafif sekilde yaralandi. Ekipler bölgeye güvenlik seridi çekerek, konteyneri kaldirma çalismasi baslatti.

Kaza esnasinda büyük bir gürültü duyan bir vatandas, “Yokustan asagiya gelerek, köprünün boyuna bakmaksizin, frene basmadan içeriye daldi. Üstündeki konteyner de yana dogru devrildi. Soför kesinlikle dikkat etmedi. Bayagi bir gürültü oldu. Köprüye zarar vermistir. Soför ne tabelaya bakti ne de baska bir seye” dedi.

Yaklasik 3 saatlik çalismalarin ardindan konteyner vinç yardimiyla kaldirildi. Kapanan yol yeniden araç trafigine açildi.

Öte yandan, kaza esnasinda Metro seferinin olmamasi muhtemel bir faciayi önlerken, çarpma sonucu üst geçitte hasar olustu.
Kaynak: İHA