Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Türkiye Yüzyili Ayni Zamanda Diyarbakir Yüzyili Olacak Insallah'

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, “Cenab-i Allah Diyarbakir’a her türlü nimeti vermis ama uzun yillar maalesef terör basta olmak üzere birtakim nedenlerle bu potansiyel yeterince harekete geçmemis. Simdi önümüzdeki süreçte Allah’in izniyle artik terörün çok az sevilere düstügü, huzur ve güven ortaminin pekistigi bir ortamda insallah Diyarbakir bu potansiyelini harekete geçirecek” dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Türkiye Yüzyili Ayni Zamanda Diyarbakir Yüzyili Olacak Insallah'
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Diyarbakir’a gelen Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, “2023 Sehir Bulusmalari” programi çerçevesinde merkez Yenisehir ilçesindeki AK Parti Il Baskanligi’nda partililerle bir araya geldi. Burada konusan Yilmaz, Türkiye yüzyilinin ayni zamanda Diyarbakir yüzyili olacagini söyledi.

Diyarbakir’in çok özel medeniyetler ve maneviyat sehri oldugunu, ayni zamanda büyük bir ticaret, ekonomi ve kalkinma potansiyelinin bulundugunu ifade eden Yilmaz, “Cumhurbaskanimizin gönlünde Diyarbakir’in ayri bir yeri var, ayri bir degeri var. Buna her zaman taniklik etmis biri olarak Cumhurbaskanimiza da Diyarbakir’a yapmis oldugu hizmetler için ayrica tesekkür ediyoruz. Diyarbakir gerçekten çok özel bir sehir. Medeniyetler sehrinin yani sira büyük bir ticaret ve ekonomi potansiyeli olan bir sehirdir. Cenab-i Allah Diyarbakir’a her türlü nimeti vermis. Ova derseniz ova, tarimsal potansiyel, ticaret diyorsaniz bulundugu konum ticaret güzergahlari üzerinde. Genç nüfus, sanayi potansiyeli ne ararsaniz var" dedi.



"Türkiye yüzyili ayni zamanda Diyarbakir yüzyili olacak"

Diyarbakir’in yoksul olacak bir il olmadigini belirten Yilmaz, "Birakin baska yerlere muhtaç olmayi, Diyarbakir baska bölgeleri besleyecek, onlara destek olabilecek potansiyele sahip. Yeter ki Diyarbakir’in huzuru olsun, birligi, beraberligi olsun. Yeter ki gerçekten Diyarbakir’a hizmet etmek için çalisilsin. Baska da bir seye ihtiyaç yok. Cenab-i Allah buraya her türlü nimeti vermis ama uzun yillar maalesef terör basta olmak üzere birtakim nedenlerle bu potansiyel yeterince harekete geçmemis. Simdi önümüzdeki süreçte Allah’in izniyle artik terörün çok az sevilere düstügü, huzur, güven ortaminin pekistigi bir ortamda Allah’in izniyle Diyarbakir bu potansiyelini harekete geçirecek. Turizmle, ticaretle, sanayiyle, tarimla, her alanda yatirimlarla, üretimle çok farkli bir Diyarbakir’i insa edecegiz insallah. Türkiye yüzyili ayni zamanda Diyarbakir yüzyili olacak insallah” diye konustu.



“Yeni yüzyili 85 milyon olarak yeniden hep birlikte insa etmemiz lazim”

AK Parti politikasinin milletin talep ve beklentileri neyse o çerçevede sekillenen bir politika oldugunu dile getiren Yilmaz, sunlari kaydetti:

“Geçtigimiz seçimlerde Meclisimiz 5 yilligina seçildi. Cumhur Ittifaki olarak Mecliste net bir çogunlugumuz var. Bir taraftan da cumhurbaskanimiza halkimiz 5 yil daha bir güven tazeledi, görev verdi. Bu 5 yil çok kiymetli. Bu 5 yili bizim çok iyi degerlendirmemiz lazim. Türkiye yüzyili dedigimiz vizyona geçis dönemi olarak görmek lazim. Artik bir yüzyil geride kaldi. Cumhuriyetin yüzyili geride kaldi. Yeni bir yüzyila giriyoruz ve bu yeni yüzyili 85 milyon olarak yeniden hep birlikte insa etmemiz lazim. Demokrasimizle, hukukumuzla, kalkinmamizla, teknolojimizle, uluslararasi iliskilerimizle her bakimdan Türkiye’yi bölgesinde ve dünyada çok daha etkili bir güç haline getirmemiz lazim. Bu sadece Türkiye için degil bölgemiz ve küresel ortam açisindan da çok çok kiymetlidir. Bunu yapabilmemiz için de demokratik olarak güçlü olmamiz lazim."

"Bizim gücümüz milletten geliyor"

"Genel seçimlerde Allah milletimizden razi olsun bize bu gücü verdi" diyen Yilmaz, "Biz, halkla birlikte, milletle birlikte siyaset yapan bir partiyiz. AK Parti siyasetinin odaginda insan var. Insani yasat ki devlet yasasin zihniyeti var. Bir taraftan da AK Parti’nin politikalari milletin talep ve beklentileri neyse o çerçevede sekillenen politikadir. Biz, uluslararasi güç odaklarina, bir takim karanlik çevrelere sirtini yaslayan bir parti degiliz. Bizim gücümüz milletten geliyor. Milletin bize verdigi güçle hareket ediyoruz. Dolayisiyla milletimizin degerleri neyse o degerler bizim de degerlerimizdir. Bu noktada da teskilatlarimiza büyük görev düsüyor. Teskilatlar, çok iyi kulaklari olan insanlardan olusmak zorunda. Yani, vatandasi çok iyi dinleyecegiz” seklinde konustu.



“Diyarbakir’da 480 bin insanimiza sosyal destek veriyoruz”

Terör örgütlerinin birçok genci heba ettigini ifade eden Yilmaz, “Diyarbakir’da 480 bin insanimiza sosyal destek veriyoruz. Egitimden sagliga, birçok hizmet götürüyoruz. Diyarbakir’in havalimani bugün bölgemizin en güzel havalimanlarindan bir tanesidir. Bunlari vatandasimiza mutlaka anlatmamiz lazim. Yine demokraside insanlarin kimligiyle ilgili, inanciyla ilgili, birçok engeli AK Parti kaldirdigini, daha özgür bir ortam olusturdugunu, temel hak ve hürriyetlerde Türkiye’yi daha farkli bir yerlere getirdigini vesayetçi bir takim odaklari tasfiye ederek Türkiye’yi normallestirdigini çok iyi anlatmamiz lazim" dedi.



“Diyarbakir’in ideolojik çatismaya, kavgaya degil, gençlerini gelecege hazirlamaya ihtiyaci var”

Geçmiste bir takim kelimeleri dahi telaffuz etmeye çekinirken, simdi çok rahat bir ortamda her seyin tartisildigini söyleyen Yilmaz, "Bu kendiliginden olmadi. Bir anda kendiliginden otomatik olan bir sey degil. Dolayisiyla bizim bunlari vatandaslarimiza anlatmamiz lazim. Bir takim ideolojik çevrelerin vatandasimizin zihninde gerçeklikten kopuk algilar olusturmasina müsaade etmememiz lazim. Bu da hepimizin görevidir. Diyarbakir’in hizmete ihtiyaci var. Diyarbakir’in ideolojik çatismaya, kavgaya degil, gençlerini gelecege hazirlamaya ihtiyaci var. Maalesef birçok gencimizi bu terör örgütleri aldilar heba ettiler. Bizim bu gençlerimizi okullarda yetistirmemiz lazim. Niçin gidip terör örgütlerine kurban olsun bu gençler? Bunu, inaniyorum ki Diyarbakir halkina iyi anlatirsak çok farkli neticeler çikar ortaya. Biz insallah önümüzdeki yerel seçimlerde halkimizin çok daha genis kesimlerini samimi bir belediyecilikle, hizmet odakli bir belediyecilikle bulusturacagiz” ifadelerini kullandi.

Programa AK Parti Diyarbakir Milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioglu, Mehmet Sait Yaz, Suna Kepolu Ataman, AK Parti MKYK üyeleri Abdurrahman Kurt ve Alaattin Parlak, AK Parti Il Baskani Muhammed Serif Aydin ve partililer katildi.

Kaynak: İHA