Bolu'nun Tarihi Dokusu Avrupa'ya Tanitilacak

Bolu’nun tarihi izlerini Avrupa’da tanitmak üzere Orta Avrupa ülkelerinden gelen 8 turizm yazari, Bolu’nun dogal güzellikleri, tarihi ve kültürel yerlerini kesfetti.

Bolu'nun Tarihi Dokusu Avrupa'ya Tanitilacak
Macaristan, Polonya, Arnavutluk ve Romanya’dan 8 turizm yazari, Türkiye Turizm Tanitim ve Gelistirme Ajansi’nin katkilariyla Bolu’yu ziyaret etti. Ziyarette Bolu Il Kültür ve Turizm Müdürlügü rehberliginde kentin dogal güzellikleri, tarihi ve mutfagi hakkinda bilgi alan 8 turizm yazari, bol bol resim çekerek tarihi bölgeleri kayit altina aldi. Turizm yazarlari, "Btinya rotasi" adi verilen tur çerçevesinde Orta Bizans Dönemi’ne ve Roma Kralligina ait eserlerin sergilendigi Bolu Müzesi, Antik Stadion ve Arasta Çarsisi’nda yer alan Yildirim Bayezid Camii ve Tashan’i gezerek, Bolu’nun tarihi izlerini Avrupa’ya tanitacak.

“Hedefimiz Bolu’yu Avrupa pazarina çikarmak”

Bolu’nun tarihi dokusunun Avrupa’da tanitilacagini ifade eden Il Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doganay, “Avrupa’dan Romanya, Macaristan, Arnavutluk ve Polonya’dan gelen 8 tane seyahat yazarimiz. Bunlara daha önce bizim olusturmus oldugumuz ‘Btinya’ rotasi vardi. Yani Btinya bölgesini anlatabilen, Orta Bizans’i anlatabilen bir program. Iznik’ten basladi.

Iznik, Bursa, Sakarya, Sapanca, Düzce Konuralp ve Bolu Stadyum kalintilari ve Bolu Müzesi gezisiyle en son Abant olarak noktalandiracagiz. Bizim buradaki en büyük amacimiz Bolu’yu hem Orta Dogu pazarina hem de Avrupa pazarina çikarmak. Ayni zamanda da Bolu’nun turist profilini biraz olsun degistirebilmek amaciyla bu çalismalari yapiyoruz” dedi.



“Bolu’nun tarihi de öne çikmali”

Bolu’nun dogal güzelliklerinin yani sira kültürel degerlerinin de öne çikmasi gerektigini söyleyen Doganay, “Bolu tabii ki tabiat varliklari açisindan dünyanin essiz, benzersiz güzelliklerinden biri ama Bolu’nun kültürel degerleri de öne çikmali. Bolu’nun tarihi de öne çikmali. Biz bunun burada artik basamaklarini yavas yavas atiyoruz. Stadyum kazilarini yaptik, ortaya çikardik. Bunun yavas yavas meyvelerini almaya basliyoruz iste. Burayi Açik Hava Müzesi’ne çevirdikten sonra insallah Avrupa’dan da bu Roma kalintilarini ve orta Bizans’i görmek, gezmek ve tanimak için turistlerin gelecegine inaniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA